Després que ja hagin desfilat els principals membres del govern espanyol per la campanya del PSC, aquest dilluns ha estat el torn de la vicepresidenta tercera i ministra d'Economia, Nadia Calviño, que ha protagonitzat un breu acte (de menys de mitja hora) en forma de conversa amb el candidat a la Generalitat, Salvador Illa.
En la xerrada, tant Calviño com Illa han comentat de manera distesa i despreocupada l'actualitat econòmica i sanitària, aprofitant la més mínima ocasió per llançar algun que altre dard a l'independentisme. Ha estat així com preguntada pel mateix Illa, Calviño ha equiparat el Brexit amb l'independentisme i ha situat ambdós factors al "costat equivocat de la història".
"En un món tan interconnectat, tot aquell que proposa aïllar-se i sortir de la Unió Europea (UE) no va en la línia de la història. Està en el costat equivocat de la història", ha afirmat la vicepresidenta posant com a exemple el pla de coordinació europeu per a les vacunes.
🗣️@NadiaCalvino:
— Socialistes PSC/❤ (@socialistes_cat) February 8, 2021
"Sin confianza ni seguridad jurídica la gente no toma decisiones para el futuro y los inversores no vienen.
Tenemos que gobernar para los ciudadanos y no dedicar los esfuerzos a proyectos vanos que deterioran, aún más, la cohesión social".#PresidentIlla pic.twitter.com/nbCc8KBTsu
Illa ha aprofitat l'afirmació per sentenciar: "Caminen cap un objectiu que és la direcció contrària de cap on va el món". En aquesta línia ha titllat la política de l'independentisme de "divisiva i confrontativa, amb prioritats equivocades". Per a Illa, això ha portat a la "decadència" en la convivència, en el prestigi i en l'economia. El candidat socialista ha afegit també una crítica cap als altres partits unionistes, acusant-los de tenir "incentius" per "seguir igual, en la confrontació".
Pandèmia i vacunes
Tots dos dirigents socialistes han trobat racons per criticar l'independentisme, també mentre parlaven de la crisi sanitària. Calviño ha demanat deixar enrere els "projectes vans" per centrar-se en la recuperació econòmica. També ha acusat el procés d'haver fet perdre a Catalunya seguretat jurídica, la qual és fonamental, segons ha dit, per atreure inversions.
Per la seva banda, el ja exministre de Sanitat ha posat com exemple la gestió de la crisi per reivindicar formar part d'Europa "i no aïllar-se". "Sense Europa, la gestió encara hauria sigut més complexa", ha reconegut. També ha insistit que l'objectiu de tenir el 70% de la població vacunada per aquest estiu segueix sent "viable".