Molts homes amb vestits de negre i un punt de color, l'única dona entre ells. Aquest patró es repeteix en innumerable fotografies de dirigents mundials en cimeres, conferències o reunions. La representació masculina en les esferes de poder supera la femenina, a diferència del que succeeix en la societat. Diverses dones i homes han denunciat aquesta situació i han optat per una estratègia o una altra per no seguir participant d'aquesta dinàmica d'infrarepresentació. Ara, la vicepresidenta primera i ministra d'Afers Econòmics i Transformació Digital, Nadia Calviño, ha pres una decisió: "No tornaré a fer-me una fotografia en què sigui l'única dona, no tornaré a fer-ho".
La decisió de la ministra no es queda només en la representació gràfica, ha afegit: "No tornaré a participar en un debat en què sigui l'única dona". Calviño ha exposat la seva voluntat de deixar de participar de ser encabida com la dona, una quota. "Són molts els esdeveniments en què soc l'única dona, perquè soc la ministra i no podem seguir considerant normal que no sigui present el 50% de la població", ha lamentat en el marc d'unes jornades organitzades per la companyia Hill+Knowlton. Calvinño ha celebrat la paritat en l'esdeveniment i ha advertit dels perills de no promoure-la: "El risc que tenim d'involució, de perdre el focus d'un dels vectors de modernitat, transformació i progrés del nostre país des que va arribar la democràcia és molt elevat". La ministra ha defensat que s'ha de promoure l'agenda feminista en el si de les empreses.
Agenda feminista compartida
Nadia Calviños no és l'única integrant del govern espanyol que ha tractat l'agenda feminista. En la reunió que van tenir la ministra d'Igualtat, Irene Montero, i la consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge fa dues setmanes, van acordar treballar "bilateralment per avançar en l'agenda feminista compartida". Per tal de fer un seguiment d'aquesta col·laboració les dues es van emplaçar a celebrar una nova reunió abans de l'estiu. "Caminem junts en la lluita pels drets de les dones a Catalunya i Espanya, contra les violències masclistes, pels drets LGTBI i amb el pla Corresponsables", va assegurar Montero.
Entre els temes que van tractar durant la reunió es troba l'Estratègia Nacional de Drets Sexuals i Reproductius i les polítiques que han de garantir els drets de les persones LGTBI, així com la futura llei trans catalana i la llei antiracista. Sobre l'Estratègia de Drets Sexuals i Reproductius la consellera Verge va destacar a la ministra que es tracta d'un pla que "aprofundirà en els drets ja aconseguits" i integrarà de nous, com el dret a l'equitat menstrual. Una de les demandes que Verge va remarcar va ser la importància que el preu dels productes menstruals no tingui IVA: "És clarament un impost discriminatori per a més de la meitat de la població"