La candidatura alternativa a Oriol Junqueras, que aposta per una renovació dels lideratges d'ERC i que compta amb el suport de Marta Rovira, prem l'accelerador. Sota el nom Nova Esquerra Nacional, i tot i que encara sense anunciar la persona encarregada de disputar la presidència a Junqueras, es presentarà en un acte aquest dijous a Barcelona. Aquesta convocatòria, que s'ha fet arribar als militants a través de missatges de text, arriba tot just dos dies després que s'anunciés la presentació de la candidatura d'Oriol Junqueras a Olesa de Montserrat el pròxim 21 de setembre. Aquest matí de dimecres, la candidatura de l'expresident i la direcció del partit s'han reunit per tractar un possible avançament del congrés nacional del partit, després que l'entorn de l'expresident ho hagi demanat per un possible xoc amb els estatuts, però aquesta encara continua a l'aire. 

En el missatge que s'ha fet arribar a la militància, la candidatura es defineix com "un grup de persones que creiem que el partit necessita una renovació, per tal de començar un nou cicle polític pel país liderat per Esquerra Republicana". "Per fer-ho possible volem crear una candidatura al pròxim congrés nacional del 30 de novembre", afegeixen, encara que aquesta es troba en entredit. El text ve acompanyat d'un enllaç de YouTube per on es retransmetrà l'acte d'aquest dijous, que començarà a les 11:30, i també un enllaç a una pàgina web, on, de moment, només hi ha la imatge de la candidatura: sobre un fons amb el groc que representa el partit, escrit amb lletres negres "Nova Esquerra Nacional". 

El manifest de la discòrdia 

A mitjan juny, dies després de la dimissió de Junqueras com a president d'ERC, tot i que sempre amb la intenció de recuperar-ne el lideratge amb el suport de la militància al congrés del partit, es va fer públic el manifest Reactivem l'Esquerra Nacional, signat inicialment per 300 persones i que ja ha superat el miler. En aquest es demanava una renovació dels lideratges d'Esquerra, també el de Junqueras, com ara la candidatura Nova Esquerra Nacional defensa que el partit "necessita una renovació". El manifest va generar molt enrenou i dies després de la seva publicació també el van signar Marta Rovira i Pere Aragonès, no com a càrrecs de partit sinó només com a militants. 

La redacció d'ElNacional.cat està treballant per ampliar aquesta informació. Per llegir l'última hora de la notícia, actualitza la pàgina.
Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!