Després de la dura carta de Marta Rovira contra Oriol Junqueras, a qui acusa de guerra bruta i filtrar missatges privats per guanyar el congrés d'ERC, ha arribat l'hora de la resposta de la candidatura de l'expresident d'Esquerra. Quatre membres de Militància Decidim, els mateixos que van demanar un informe a la Comissió de Garanties per avançar el congrés nacional, han emès un missatge conjunt a X, abans Twitter, carregant contra la secretària general del partit:  "El camí de les falses acusacions sense evidències només ens afebleix. Toca conjurar-nos i deixar de dividir. Hem d'arribar al Congrés havent fet net", han escrit a les xarxes l'exconseller d'Exteriors, Bernat Solé, l'exdiputat al Parlament, Adrià Guervara; l'exportaveu d'ERC a Rubí, Ares Tubau; i la portaveu del partit a Viladecans, Bàrbara Lligadas. Junqueras, mentrestant, manté el seu silenci, a l'espera de presentar la seva candidatura el 21 de setembre en un acte que s'espera multitudinari a Olesa de Montserrat. 

Hores abans, Rovira havia compartit una carta carregant molt durament contra aquesta candidatura, a qui acusa d'haver filtrat el missatge privat on demanava aprofitar els cartells contra els germans Margall apareguts a Barcelona el març del 2023 per "arrencar vots" a favor del seu candidat a l'ajuntament, Ernest Maragall: "Els malaurats cartells s’han convertit en una veritable campanya de contrast d’una candidatura per afirmar que ells no hi tenen res a veure i assenyalar altres culpables de la direcció del partit", ha escrit Rovira, advertint que ella també té "captures, converses i missatges privats" compromesos. 

La versió de Junqueras 

Cal recordar que l'1 de juliol, dia en què es va conèixer que els cartells sortien de dins el partit i eren un atac de falsa bandera, Junqueras assegurava que "mai" havia tingut coneixement dels fets, i que com a president no havia tingut "cap informació" sobre l'existència que els cartells sortien d'ERC. Això xocava amb el que havia manifestat la direcció del partit, que assegurava que Junqueras se n'havia assabentat com la resta d'integrants de l'Executiva. Junqueras s'ha manifestat públicament en comptades ocasions d'ençà que va deixar la presidència d'ERC, mentre que ha emprat les xarxes per anunciar algunes de les seves trobades amb la militància arreu del país per presentar la seva candidatura. 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!