Polèmica a Salou. L'influenciador a les xarxes socials TikTok i Instagram, Claudio Bermejo (amb el sobrenom del Dandy de Barcelona), va ser el protagonista d'un altre incident a la discoteca Enjoy Salou durant la nit de Divendres Sant. En una festa anomenada Friday Sarao, el Dandy de Barcelona era un dels convidats més a la festa i, en un moment de la nit, es va animar a pujar a l'escenari, convertint-se de forma esporàdica en DJ i allà va tocar les notes de l'himne falangista "Cara al Sol". Tal com informa el Diari de Tarragona, no hi havia contractacions pel mig.

El pitjor de tot plegat és que lluny d'escoltar-se xiulets o mostres de rebuig, el públic present a la discoteca va començar a cantar la lletra dels acords, fent vídeos a les xarxes socials d'aquesta versió de l'himne falangista. Els responsables de la sala van aturar l'influenciador, tot i que la música va durar uns minuts. No és el primer cop que el Dandy de Barcelona intenta posar el "Cara al Sol" en un esdeveniment d'aquest tipus. En els Ceciarmy Awards el passat mes de gener al Teatre Capitol de Madrid, en el qual van entregar una sèrie de premis a creadors de continguts,  el Dandy de Barcelona, a més de tocar l'himne d'Espanya, va començar a tocar amb el piano el "Cara al sol". Tanmateix, quan ja portava poques notes, l'actor i director Santiago Segura, juntament amb l'altre influenciador 'Ceci' van poder aturar-lo a temps i immediatament. 

 

L'himne falangista, símbol de repressió

I és que el "Cara al Sol" és l'himne que va imperar en la majoria d'anys de la dictadura franquista, més enllà de ser la sonoritat característica de la Falange Espanyola de les JONS, el partit de Franco. Tanmateix, fonts de la discoteca al mitjà citat intenten treure ferro d'aquest fet i rebutgen el terme polèmica, malgrat els vídeos virals i les reaccions de rebuig a les xarxes. Asseguren que el Dandy de Barcelona ja ha protagonitzat el mateix numeret en altres punts d'Espanya i remarquen que l'endemà va actuar en un local de Montblanc. Tot i això, van convidar-lo sabent que és un personatge que havia protagonitzat aquest tipus d'esdeveniments en més d'una ocasió. 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!