El front unitari de l'independentisme que ha tornat a la superfície en els últims dies sembla que no afecta les Diputacions. Junts i el PSC ultimen un pacte per governar la de Tarragona, tot i que la força més votada al territori i la formació amb més diputats en aquest organisme després del 28 de maig és Esquerra Republicana, amb 9 representants. Així, un pacte similar al que es va donar fa quatre anys entre el PSC i Junts a la Diputació de Barcelona es podria repetir enguany a la de Tarragona, tot i que en aquest cas, la diferència rau que la presidirien els juntaires, mentre que els socialistes es quedarien amb la seva vicepresidència. Tots dos partits compten amb 8 representants.
Concretament, la presidenta d'aquest seria Teresa Pallarès, que va perdre les passades eleccions municipals a Reus. Allà hi va guanyar el PSC, que ja ha arribat a un pacte amb Ara Reus per formar govern a la capital del Baix Camp. Cal tenir en compte que l'actual presidenta de la Diputació és la republicana Noemí Llauradó, candidata del partit també a Reus, i que ha governat després d'arribar a un acord amb Junts el 2019 que quatre anys després sembla lluny de repetir-se.
Barcelona: possibilitat de repetir el pacte del 2019
El pacte a la Diputació de Tarragona entre aquests dos partits sembla el més avançat. A Barcelona, en els últims quatre anys, la presidenta ha estat Núria Marín, alcaldessa de l'Hospitalet, després d'arribar a un polèmic acord amb Junts. El 2019 la situació política a Catalunya era radicalment diferent que en l'actualitat (encara s'estava celebrant el judici als presos polítics) i aquesta entesa va ser un fet pràcticament aïllat arreu del territori. Durant aquests anys, la mateixa Marín ha estat una de les grans defensores del pacte i ara els números permetrien que es tornés a repetir. Els socialistes han vist ampliada la seva representació en aquest organisme, passant de 16 a 17 diputats; mentre que Junts s'ha fet amb 12 pels 7 que tenia fa només quatre anys. Així, si revalidessin el pacte passarien de 23 representants a 29, 6 més.
Per altre costat, Junts s'ha imposat tant a Lleida com a Girona. En aquest últim cas, però, el partit perd un representant passant d'11 diputats a 10, mentre que els republicans, els seus socis en aquest organisme durant els últims quatre anys, també retrocedeixen en un representant, però es mantenen com a segona força amb 7. Darrere seu i amb 5 s'hi troba el PSC, que, en canvi, ha vist com augmenta la seva presència a la Diputació. En aquest territori, on la majoria absoluta està fixada en els 14 representants, els juntaires podran escollir socis. A Lleida, la situació és molt similar. Amb Junts al capdavant amb 10 diputats de 25, tant pot pactar amb ERC (8) com amb el PSC (4), ja que en els dos casos superarien la majoria absoluta.