El responsable de seguretat del rei emèrit Vicente García-Mochales va ser l'encarregat de gestionar el pagament del viatge de Joan Carles I a la Polinèsia Francesa. Segons assegura El Confidencial, aquest viatge del monarca es va pagar amb diners d'origen no declarat.
El rei emèrit va viatjar el 2016 a la Polinèsia Francesa amb diners opacs de la Fundació Zagatka, una societat instrumental de Liechtenstein controlada pel seu cosí Álvaro de Orleans. Joan Carles I feia servir aquesta societat per amagar part de la seva fortuna a l'estranger.
García-Mochales va enviar un correu electrònic des d'un compte Hotmail a la Fundació Zagatka perquè aquesta assumís la despesa dels bitllets d'avió fins a Tahití.
El marit de Corinna
El correu del responsable de seguretat de Joan Carles I es va enviar el novembre de 2015, mentre es preparava el viatge. Setmanes abans, el primer exmarit de Corinna Larsen, Philip Adkins, va anticipar uns 32.900 euros per pagar el bitllet d'avió del monarca i dels seus 4 guardaespatlles per anar a la Polinèsia.
García-Mochales, que es va fer dir Mochi als correus electrònics, va fer servir un compte de Hotmail per demanar a la secretària d'Álvaro Orleans, Renata de Felice, el pagament dels bitllets a la Polinèsia.
La Fundació Zagatka
Els bitllets d'avió no es van pagar amb els fons de l'assignació dels Pressupostos Generals de l'Estat per al monarca, ni tampoc a través de la partida corresponent a la Casa Reial. Els bitllets es van pagar amb diners que van sortir d'un compte al Credit Suisse controlat per la Fundació Zagatka.
Ara bé, tot i que els bitllets es van gestionar des d'una agència de Londres, els diners van anar a parar al primer exmarit de Corinna Larsen, Philip Adkins, amb qui l'emèrit tenia una bona relació d'amistat.
Diverses factures i correus demostren que Philip Adkins va ser l'encarregat d'avançar els diners per comprar els bitllets de Joan Carles I i els seus guardaespatlles.
La compra de bitllets mitjançant aquesta estranya triangulació i amb aquests fons pot tenir conseqüències legals, apunta el mitjà esmentat. Podria suposar un delicte de blanqueig de capitals si s'acredita l'origen il·lícit dels diners de Zagatka.