El cardenal arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella, que acaba de ser elegit president de la Conferència Episcopal Espanyola, ha defensat aquest dimarts la necessitat de "treballar junts" i no confrontar entre regions en referir-se a la crisi a Catalunya per l'aposta independentista.
En declaracions al canal Trece, el cardenal ha apostat perquè Catalunya sigui "més a prop dels cors de la gent" perquè, segons ha al·legat, de vegades "pel discurs que hem viscut, per la manera d'actuar, sembla com que estem enfrontats".
"Hem d'estimar-nos més. Les diferents zones de la nostra geografia estan per estimar-nos i treballar junts i no confrontar-nos", ha recalcat l'acabat d'elegir president de la CEE.
El cardenal Omella ha apostat per no confrontar amb el Govern, amb què desitja una relació "cordial", encara que ha censurat algunes de les iniciatives de l'Executiu de coalició liderat per Pedro Sánchez com la Llei Orgànica de Modificació de la Llei Orgànica d'Educació (LOMLOE), una reforma elaborada pel Ministeri d'Isabel Celaá que ja va ser aprovada fa un any, el 15 de febrer de 2019.
Sobre aquesta norma, ha censurat que hagi acordat de manera unilateral i sense consultar als implicats i que l'Estat s'arrogui una facultat que no li correspon a l'ésser els pares, ha dit, els responsables de l'educació dels seus fills.
"Em sap dolent que s'hagi fet sense pactar amb tots i quan d'alguna manera es posa en dubte llibertat d'elecció dels pares, sigui d'escola o sigui de llibertat religiosa", ha explicat Omella, que ha defensat que en "un veritable diàleg" totes les parts es poden "entendre i aportar el millor".
També ha censurat la decisió sobre l'assignatura de Religió, que serà d'oferta obligatòria i assumpció voluntària, encara que no tindrà assignatura mirall com fins ara. "Tots els anys se sotmet a un referèndum la classe de Religió i els pares continuen optant per ella per als fills", ha ironitzat.
Totes les religions
"Per què la relegarem de l'horari escolar si els pares ho volen? I si ho volen altres religions, per què no?. En això hem de ser molt més oberts i no veure enemics", ha afegit sobre això advocant per un mateix criteri per a totes les creences religioses.
El nou president de la CEE ha carregat igualment contra el Govern per la regulació de l'eutanàsia i ha defensat que les cures pal·liatives que ofereix la medicina ja ajuden a morir sense dolor. "Em dol que no optem per defensar la vida. Els metges diuen que amb cures pal·liatives no es pateix; cal donar més remeis i deixar que mori en pau la persona i això s'aconsegueix en medicina. I no forçar, obrir canal i treure una vida humana. Qui soc jo per treure la vida humana?", ha subratllat.
En la mateixa línia, ha defensat l'assignació a l'Església Catòlica en la Declaració de la Renda i, en aquest sentit, ha defensat que marcar la 'X és lliure, no obligatori". "L'Església no vol privilegis sinó servir a la societat", ha defensat per recordar la gran tasca social que fa "amb les aportacions de la gent".