La cara de la líder de Sumar, Yolanda Díaz, arrasa a les portades aquest dimarts. Es pot veure en diferents formats: cara de circumstàncies o mans aixecades que volen dir que et consideres innocent o et vols desentendre d'alguna cosa. I de què es vol desentendre Díaz? Doncs de conèixer la gravetat dels actes d'Errejón. Yolanda Díaz va demanar aquest dilluns "disculpes" pel fet que, malgrat que ha actuat amb "celeritat i contundència", la seva formació "ha arribat tard" respecte als actes protagonitzats pel seu exportaveu al Congrés, Íñigo Errejón. En roda de premsa al Congrés després de reunir el seu grup parlamentari, Díaz va afirmar que malgrat que durant la precampanya electoral el seu equip li va comunicar l'existència d'una denúncia sobre l'actitud d'Errejón, no va conèixer la "gravetat dels fets" fins dimarts de la setmana passada. Fins aquí, encara, però Díaz va carregar el mort a Más Madrid, i les imatges de les portades és el que reflecteixen: la líder de Sumar passa la pilota a uns altres. "La líder de Sumar admet que coneixia l'acusació de 2023 però assenyala a Mónica García", titula l'ABC que afegeix que Díaz "s'excusa en el fet que van tancar l'expedient". Yolanda Díaz carrega el mort a Más Madrid; fins i tot també, de forma indirecta, a la víctima. "Ho van arxivar; ella va esborrar el tuit". El País destaca una de les frases que va pronunciar la dirigent de Sumar: "Errejón no hauria d'haver estat diputat ni portaveu". Ara bé, el rotatiu també apunta que Yolanda Díaz "no aconsegueix tancar la crisi". La política va afirmar que malgrat que Errejón feia teràpia, "fins aquesta setmana" no tenia cap sospita que Errejón era un suposat agressor sexual. "Si ho hagués sabut, de cap manera hauria format part d'un espai de representació pública, i està clar que no havia d'haver estat diputat ni portaveu", va dir.

Per a El Mundo el més greu de la situació és que dues ministres tenien coneixement de la denúncia contra Errejón el 2023 (una agressió sexual que hauria tingut lloc aquell estiu en un concert a Castelló). Així doncs, recorda el diari, arribat a aquest punt, està confirmat que Díaz i Mónica García, dues ministres del govern espanyol, van tenir coneixement de la denúncia del juny del 2023. "Queda el dubte de si hi ha altres ministres que també ho sabien"; el citat mitjà sospita d'Ernest Urtasun, que era portaveu de la campanya de Sumar i Pablo Bustinduy, actual ministre de Drets Socials, amb qui Errejón va coincidir fent campanya. De fet, explica que Bustinduy era director de campanya de Sumar i que, per tant, era un habitual a la caserna general del partit, instal·lada llavors al carrer Larra, de Madrid, on participava en reunions sobre diferents assumptes de campanya.

L'altra imatge comuna a les portades és la d'Aitana Bonmatí (i també de Rodri) per haver guanyat la Pilota d'Or per segona vegada. Per més que El País s'entesti a dir que la d'ahir va ser "la Pilota d'Or més espanyola", cal destacar que Bonmatí va pronunciar el seu discurs d'acceptació del guardó 100% en català. Aitana va exercir d'ambaixadora de Catalunya i, en resposta a les preguntes dels presentadors, va remarcar que "és una persona de poble". "Continuo amb la meva gent. M'agrada ser la mateixa persona que jugava a l'equip del meu poble" i això implica mantenir la seva llengua per dirigir-se al món. Per cert, algú li hauria de dir a El País que no només no va ser 100% espanyola la gala d'aquest dilluns, sinó que va ser més catalana que espanyola: el jugador del F.C.Barcelona, Lamine Yamal ha guanyat el seu primer gran premi individual, enduent-se amb tan sols 17 anys, el trofeu Kopa, que premia el millor jugador jove del món (sub-21). Es converteix en el primer que ho aconsegueix abans d'arribar a la majoria d'edat. 

ABC
ABC
El Mundo
El Mundo
El País
El País
La Razón
La Razón
La Vanguardia
La Vanguardia
El Periódico
El Periódico
El Punt Avui
El Punt Avui
Ara
Ara
Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!