El president Carles Puigdemont ha denunciat noves amenaces de mort al seu compte d'Instagram. En dues històries de la xarxa social de Meta, el president a l'exili assegura que aquestes amenaces és el "pa de cada dia". "Ets la puta escòria d'Espanya. No tornis per aquí perquè et matarem, puto merda", deia un dels missatges que ha publicat el president. Puigdemont ha rebut aquests missatges de l'espanyolisme més radical als missatges privats d'Instagram. 

"El pa de cada dia"

De fet, aquests missatges són una constant des que el president està a l'exili i, de tant en tant, els va denunciant. En un altre missatge, un usuari li escriu un missatge d'allò més llarg. "Em cago amb els teus morts, puto pallasso de merda independentista, fastigós, t'hauries de morir avui mateix agonitzant de dolor per corrupte de merda i fill de puta", deia el missatge ple de faltes d'ortografia i sense cap coma. De fet, no això acaba aquí, i segueix el text amb noves amenaces de mort: "Si et veig algun cop per aquí et rebento per avançar la teva mort, que espero que sigui aviat".

D'altres missatges d'altres usuaris també van en aquesta direcció, amenaçant-lo de mort i insultant i calumniant la seva família. "Carles, l'única cosa que s'independitzarà seran les teves cames de la resta del seu cos quan te les aparti. Perruca cara sardina", deia un missatge, que acaba amb un "Viva Espanya". L'últim missatge que ha denunciat el president Puigdemont al seu Instagram també va en la mateixa línia, dient-li "fill de puta". "Et donaria d'hòsties fins al DNI. Vine a Espanya pel niu i enfronta't a la justícia, o als ciutadans que no siguin catalans", diu el missatge, que acaba amb un maleït bastard. 

Amenaces al president Puigdemont
Captura de pantalla 2023 08 06 154102
Amenaces al president Puigdemont
Captura de pantalla 2023 08 06 154113

Puigdemont, clau en la investidura de Sánchez

Junts per Catalunya i, en especial, el president Carles Puigdemont han cobrat una gran importància aquestes últimes setmanes. Els seus vots són decisius per a la investidura a la presidència espanyola del candidat del PSOE, Pedro Sánchez. Els seus 7 diputats aconseguits a les passades eleccions del 23 de juliol, encapçalats per Míriam Nogueras, hauran de decidir si investir l'actual president en funcions o anar a unes segones eleccions. Les negociacions les encapçalarà el president Puigdemont, qui espera un pas del PSOE per iniciar les converses.

Les demandes de Junts són clares: amnistia i un referèndum d'autodeterminació. Abans, però, hi haurà l'elecció de la Mesa del Congrés i la seva presidència el pròxim dijous. Per afavorir el terreny de la negociació, el PSOE podria oferir tant a ERC, com a Junts, un grup propi al Congrés. A hores d'ara no en tenen, ja que no van assolir el mínim del 15% de vots a les quatre demarcacions catalanes. 

Abans de l'inici de les negociacions, Puigdemont ja ha avisat en més d'una ocasió que no cediran davant del "xantatge" del PSOE i de l'unionisme. De fet, en un tuit aquest diumenge, ha demanat "destriar el gra de la palla" i ha criticat la premsa espanyola i catalana. "Aquests dies, entre les serps d’estiu i la increïble imaginació de part de la premsa espanyola (i de la catalana també), això esdevé imprescindible. Massa palla per tant poc gra", ha dit el president.