Carles Puigdemont ha retornat aquest dijous després de gairebé set anys a l'exili, i després de fer un breu discurs davant gairebé 5.000 persones a l'Arc de Triomf de Barcelona, ha desaparegut. El seu objectiu era assistir a la sessió d'investidura de Salvador Illa, però Puigdemont no s'ha unit a la comitiva de Junts que ha caminat fins al Parlament, i aparentment ha marxat en un cotxe blanc, sense que la policia aconseguís aturar-lo. Després d'hores d'incertesa enmig de la celebració del ple d'investidura de Salvador Illa i un desplegament policial sense precedents dels Mossos d'Esquadra per detenir-lo, Puigdemont ha reaparegut a les xarxes socials amb un missatge obert a interpretació. El president ha compartit a Instagram la seva intervenció d'aquest matí, que ha acompanyat amb el missatge "encara som aquí". 

 🔴 Última hora de Puigdemont, DIRECTE | Reaccions al seu retorn a Catalunya
 

 

Es tracta d'una frase que ha pronunciat al seu discurs, amb la qual ha reivindicat que l'independentisme continua tenint força malgrat la repressió de l'Estat. "Avui he vingut a recordar-los que encara som aquí perquè no tenim dret a renunciar, perquè el dret a l'autodeterminació pertany als pobles i ningú no té dret a renunciar a un dret col·lectiu, el dret del poble de Catalunya a decidir el seu futur", ha afirmat. Tanmateix, la incògnita sobre el seu parador, que fa gairebé nou hores que s'allarga, ha donat peu a diverses hipòtesis i rumors, com els que apunten que el president encara podria ser a Barcelona i reaparèixer al Parlament per votar la investidura d'Illa. El fet que Puigdemont no hagi delegat el seu vot, com sí que han fet els diputats Lluís Puig i David Pérez, ha contribuït a aquest pressupòsit. 

Les declaracions d'un dels advocats de l’equip jurídic de Puigdemont, Jordi Cabré, en exclusiva al programa especial emès per la televisió d’ElNacional.cat, també han fet augmentar el rum-rum. “Missió complerta? En bona part, sí, fins ara tot s’ha complert”, ha deixat clar en declaracions a aquest mitjà. “Evidentment, és una missió que no se circumscriu al matí, ni a unes hores, i pot tenir moltes seqüeles jurídiques i polítiques”, ha afegit. A més, ha fet un darrer advertiment i ha recomanat "no treure els ulls" d’enlloc de Catalunya, "ni tan sols del Parlament".

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!