El president Carles Puigdemont s’ha fet un lloc entre els representats polítics més coneguts d’àmbit europeu. Així ho demostren les constants aparicions als mitjans internacionals, encara més d'ençà que va marxar a Bèlgica arran de l’aplicació de l’article 155.
L’augment de popularitat de Puigdemont també s’ha notat a Twitter. El president sempre ha estat un amant del món 2.0: va crear el seu perfil en aquesta xarxa ja fa deu anys, el desembre de 2017, però ha estat en els darrers mesos, i especialment des del referèndum de l’1 d’octubre, que s’ha llançat en nombre de seguidors. El president ja frega els 600.000 followers, una xifra probablement inesperada.
Així s’entén d’un vídeo del mes de març passat, on va celebrar els 200.000 seguidors, un nombre en què “no havia pensat” mai. Després de nou mesos, l’ha triplicat.
Puigdemont sembla que també ha acomplert l’objectiu expressat en aquell vídeo. Va desitjar que el seu canal pogués “ajudar” la gent de fora de Catalunya a “fer-se una idea més precisa del que volem”. Probablement els esdeveniments han ajudat al fet que sigui així.
Ara, el perfil de Puigdemont té encara més rellevància, amb el president a Bèlgica i sense una presència als mitjans i als actes públics com la d'abans.