Carles Puigdemont ha dit que és a Waterloo (Bèlgica), després d'uns "dies extremadament difícils". En un extens missatge a Twitter, ha carregat amb duresa contra Joan Ignasi Elena i "l'inefable" Departament d'Interior per "la caça de bruixes que s'ha desfermat contra algunes persones concretes". "Simplement perquè les han vist al meu costat en moments determinats, no puc creure que sigui protagonitzada des d'àmbits polítics que s'omplen la boca de lluita antirepressiva", ha afegit.

🔴 Puigdemont avui, DIRECTE | Reaccions i última hora de la seva desaparició
 

El president a l'exili no s'ha tallat i ha assegurat que "l'onada repressora que ha desfermat el conseller Elena i el comissari en cap dels Mossos (Eduard Sallent) és digna de Marlaska o de Zoido". "He de dir que algunes coses no em sorprenen, com això que jo vaig dur un barret de palla (no en vaig portar pas cap, tampoc no he estat mai en cap maleter, i tampoc no he residit mai a Hamburg: coses que s'inventen en els atestats policials i tenen sempre allò de la 'presumpció de veracitat')", ha aclarit.

Puigdemont ha recordat que ell no ha tingut "mai" la voluntat d'entregar-se voluntàriament ni de facilitar la seva detenció, ja que li sembla "inacceptable" que se'l persegueixi per "raons polítiques" i que no s'apliqui la llei d'amnistia. "Entenc les raons per les quals el Tribunal Suprem té l'obsessió per tenir-me a les seves mans, però ni l'operatiu ni la reacció dels comandaments polítics i policials dels Mossos no és comprensible ni acceptable", ha assenyalat.

En aquesta línia, el líder de Junts ha indicat que "als Mossos no se'ls ha de demanar lleialtats a idees i narratives polítiques". "Això ho fan els espanyols amb la seva policia i la Guàrdia Civil", ha dit, abans d'afegir que "aquí hem defensat sempre un model policial propi i de caràcter nacional, que se'l creuen molts agents que tenen vocació de servei públic". Així, s'ha mostrat "orgullós" del paper dels Mossos en els atemptats del 2017, amb una menció especial al major Josep Lluís Trapero: "Va actuar amb una gran responsabilitat i un gran sentit de la institució, que és el que sí que li podíem exigir el conseller Forn i jo mateix com a responsables polítics".

Terroristes vs. Un responsable polític

És d'aquesta manera que Puigdemont ha tret la qüestió de l'operació Gàbia, que el 2017 es va muntar "perquè calia atrapar uns terroristes que acabaven de perpetrar una massacre a la Rambla". "Uns terroristes. Gent que acabava d'assassinar indiscriminadament. No un responsable polític que té una ordre de detenció que tota Europa ha rebutjat i que, per descomptat, no ha matat ningú", ha contraposat. A més, s'ha preguntat: "Quantes ordres de detenció hi ha en aquests moments vigents contra lladres, violadors, narcotraficants i assassins? I quants dispositius com el d'ahir s'estan muntant? No els cau la cara de vergonya?".

El president ha assegurat que "la degradació a què els compareixents de la roda de premsa d'avui han arrossegat el cos de Mossos d'Esquadra serà molt difícil de revertir". "La via cap a la seva espanyolització (principalment en el sentit de model policial) va començar amb un tripartit i culminarà amb un govern que el mateix tripartit ha fet possible", ha remarcat. Finalment, ha considerat que Elena i el Departament d'Interior haurien sabut el seu recorregut per Barcelona i Catalunya si "haguessin complert la llei" i li haguessin donat l'escorta que li pertoca. "No els hauria calgut la delirant operació d'ahir, que formarà part per sempre més de la seva biografia pública. I no pas com un mèrit precisament", ha conclòs.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!