Després que la setmana passada el magistrat de reforç de l'Audiència Nacional deixés en llibertat provisional a l'excomisiario de l'aeroport de Barajas Carlos Salamanca, acusat de formar una trama corrupta juntament amb Villarejo per blanquejar fons procedents de l'estranger, acceptar obsequis i pagaments a canvi de gestions i introduir ciutadans a Espanya de forma il·legal, avui La Vanguardia treu a la llum tots els regals que va anar acumulant per part d'un empresari guineà.

Segons el diari citat, Salamanca hauria rebut incomptables regals a canvi de facilitar l'entrada de persones a l'aeroport madrileny sense visats, sense declarar els diners o amb productes il·legals. Regals entre els quals consten un Porsche Cayenne, un Porsche Panamera, 800.000 euros que hauria justificat dient que li havia tocat la loteria, 25.000 euros per al casament del seu fill, 10.000 euros per a una caldera per escalfar l'aigua de la seva piscina, rellotges de fins a 40.000 euros i, així, un llarg etcètera de regals.

Resultado de imagen de porsche cayenne

Salamanca va quedar en deslliurat provisional la setmana passada amb mesures cautelars com la retirada del passaport, la prohibició de sortir d'Espanya i presentacions mensuals al jutjat més pròxim. Havia ingressat a la presó el passat 5 de novembre juntament amb comissari José Villarejo ja que els investigadors creuen que ambdós eren socis en una xarxa dedicada a facilitar l'entrada de persones de nacionalitat guineana a Espanya i la seva posterior regularització a través de les empreses de Villarejo.

El jutge investiga Villarejo i Salamanca pels delictes d'organització criminal, suborn i blanqueig de capitals i, en el cas d'aquest últim, també per un delicte contra els drets dels ciutadans estrangers. Villarejo per la seva part roman a presó també des del 5 de novembre i divendres passat, la Sala Penal de l'Audiència Nacional, va rebutjar per tercera vegada excarcerar-lo.