L'exvicepresident de la Generalitat Josep-Lluís Carod-Rovira també proposa una llista unitària de cara a les eleccions europees de l'any que ve. "Falten encara set mesos i hi ha, doncs, prou temps per treballar, seriosament, la necessitat d'una llista unitària de tot el sobiranisme". Així ho ha explicat en un article a El Punt Avui, en què ha subratllat la necessitat de buscar una llista "que sigui l'expressió majoritària de l'existència d'una nació europea que no disposa d'estat propi, que vol exercir el dret a l'autodeterminació de forma pacífica i democràtica i que pateix la repressió i la limitació de drets bàsics per part d'un Estat membre de la UE".

Una llista així, diu, "generosament plural, representant tota la diversitat democràtica existent a Catalunya, amb tota la transversalitat d'idees, no tinc cap dubte que seria, ras i curt, la llista, i que esdevindria, de lluny, la candidatura més votada al Principat i, doncs, la més representativa de l'opinió catalana".

Afirma que aquesta seria una manera de garantir de forma "més segura" presència catalana sobiranista a Europa: "Enviant a Europa representants no d'un partit, sinó d'un país, no caldrien gaires aclariments, perquè la llista s'explicaria sola. I no és igual guanyar amb una sola llista que fer-ho sumant-les totes, darrere la guanyadora, com ara passa al Parlament".