L'exvicepresident del Govern i exlíder d'ERC Josep-Lluís Carod-Rovira ha llançat un missatge irònic sobre què hauria de fer el PSC en la segona sessió d'investidura del republicà Pere Aragonès que se celebrarà aquest dimarts.

"Clar que, si són tan institucionals i seriosos com diuen, amb tanta cultura de govern i veuen tan urgent que demà hi hagi president, podrien tornar el favor i, sense cap compromís posterior, demà com a PSC podrien abstenir-se i tot resolt!", ha tuitejat amb un to irònic.

tuit carod TUIT

D'aquesta manera ha respost a les queixes que els socialistes han llançat contra les negociacions que mantenen republicans i postconvergents per a la formació del proper Govern de la Generalitat i els quatre anys de legislatura que venen.

La vicesecretària primera del PSC, Eva Granados, ha carregat amb duresa contra el fet que el Consell per la República i el rol que ha d'exercir en el full de ruta independentista sigui el principal escull de les negociacions. Per aquest motiu, l'exdirigent republicà els hi ha ofert la solució: facilitar la investidura d'Aragonès perquè JxCat ja no pugui pressionar per aquesta banda.

Alternatives inviables

Evidentment tot això no deixa de ser una ironia perquè els socialistes ja han advertit en reiterades ocasions que no facilitaran un Govern independentista, tot i la majoria de 74 escons que els tres partits van obtenir el 14.F. De fet, avui mateix Granados ha negat la realitat afirmant que a les eleccions "Catalunya va votar canvi, va votar esquerres". Granados inclou en aquesta suma ERC, formació amb qui, tanmateix, no vol pactar-hi res.

Els comuns han blasmat els independentistes pel mateix motiu. Per a ells l'alternativa és un Govern d'ERC i la seva formació que tingui el suport extern del PSC. Els socialistes, però, ja han rebutjat aquesta opció pels motius ja esmentats.

Així doncs, i si el PSC no segueix el consell del seu exsoci a l'Executiu, tot sembla indicar que Aragonès demà no aconseguirà ser investit president de la Generalitat, obrint un període de dos mesos que ERC i JxCat hauran d'aprofitar per arribar a un acord si no volen que Catalunya visqui una repetició electoral en plena pandèmia.

 

Imatge principal: L'exvicepresident del Govern i exlíder d'ERC Josep-Lluís Carod-Rovira / Sergi Alcàzar