L'eurodiputada Carolina Punset ha decidit abandonar Ciutadans. "Els dies vinents demanaré la baixa de la formació, Partit de la Ciutadania, que ha deixat de ser precisament això, de la ciutadania," assegura Punset en una carta a la qual ha tingut accés eldiario.es.
Al document, l'eurodiputada de la formació taronja fa una crítica molt dura a la direcció del partit per la seva "deriva masclista" i "ultraliberal", pel canvi de perspectiva respecte a la polítiques energètiques i per la seva radicalització a Catalunya. A més, Punset deixa entreveure que, si no segueixes la ruta marcada per Albert Rivera quant a l'aplicació del 155, "t'espien com si fossin agents del KGB".
Un altre dels passatges de la carta fa referència a uns canvis d'ideologia sobtats: "Continuo sense comprendre com te'n pots anar a dormir socialdemòcrata i aixecar-te ultraliberal... És com si el Partit Popular demà s'aixequés socialista".
Punset també diu que sent "vergonya com a feminista" quan es titlla d'ideologia de gènere el que en realitat és "terrorisme masclista". A més, suggereix que la posició de Ciutadans sobre Catalunya s'ha radicalitzat "per interès electoralista". A Ciutadans "s'ha escollit deliberadament lluitar únicament pel vot de la gent de dretes o, més ben dit, molt de dretes".
Al final de la carta, l'eurodiputada afirma que li ha costat molt prendre la decisió de trencar amb la formació perquè "esperava potser una rectificació, una cosa que no s'ha produït." Malgrat que abandona Ciutadans perquè no comparteix "la majoria de les decisions polítiques", Punset no deixarà l'acta i continuarà dins del grup dels liberals europeus.
Menció a part per a Catalunya
Aquest és el paràgraf textual de la carta de Punset que fa referència a la situació a Catalunya: "Menció a part mereix el tema de Catalunya. No crec que ningú dubti de la meva aversió per qualsevol tipus de nacionalisme ni de la meva posició jacobina que he defensat sense complexos. Tanmateix, això no m'impedeix constatar que la situació d'enfrontament civil ha arribat a tal punt, que és necessari estar oberts a escoltar els adversaris polítics. Hi haurà qui per interès electoralista prefereixi que la situació estigui cada vegada més polaritzada i enquistada, però això mai no serà bo ni per a Catalunya ni per a Espanya. En situacions excepcionals cal buscar solucions excepcionals, lluny d'insults, provocacions i menys encara celebracions o gracietes a les xarxes socials per l'ingrés a la presó de polítics. La presó mai pot ser una bona notícia. El que no es pot concebre, és que tot el que no sigui l'aplicació del 155 del senyor Ribera sigui assenyalat amb el dit. Et renyen, per parlar amb Puigdemont, amb persones d'ERC, amb qualsevol que no sigui al bloc del 155. Penós. Així de clar i així de concís, penós. T'espien, tal com fan agents de la KGB."