El diputat de Vox Manuel Mariscal ha increpat aquest dijous el president d'ERC, Oriol Junqueras, quan aquest era a la cafeteria del Congrés dels Diputats reservada només a membres de les Corts Generals. "Aquí no hi pots ser, hauries de ser a la presó, això per començar", li ha etzibat, just el dia en què la cambra baixa ha aprovat la llei d'amnistia. El diputat ultradretà ha enregistrat el moment en un vídeo que ha compartit a les seves xarxes socials, on ha reafirmat que el líder republicà hauria d'estar empresonat "per colpista i corrupte". En el vídeo es pot veure Junqueras acompanyat del delegat del Govern a Madrid, Joan Capdevila, el president del grup parlamentari d'ERC al Parlament de Catalunya, Josep Maria Jové, i el senador republicà Jordi Gaseni.

Junqueras ha assistit al ple del Congrés d'aquest dijous com a convidat per presenciar l'aprovació de la llei d'amnistia, i durant la intervenció del líder de Vox, Santiago Abascal, ha aprofitat per anar al bar que es troba al darrere de l'última fila d'escons de l'hemicicle, i que s'obre quan hi ha un ple en marxa. Vox ha denunciat que el Congrés "permetia" a Junqueras estar en aquest espai malgrat estar prohibit, i que davant l'alerta de Mariscal els han "expulsat". Tanmateix, fonts del Congrés consultades per ElNacional.cat han desmentit aquest relat i han explicat que "no ha calgut que ningú els fes fora", i que quan el grup ha sigut conscient que no podia ser en aquest espai, n'han sortit. 

El mateix diputat que crida "traïdor" a Pedro Sánchez 

Mariscal ha estat el diputat que aquest dijous ha protagonitzat un dels moments més tensos al Congrés, quan li ha cridat "traïdor" al president espanyol, Pedro Sánchez, quan votava 'sí' a l'amnistia. La resta de membres del Consell de Ministres també han estat increpats a mesura que anaven votant. Durant la intervenció del socialista Artemi Rallo, diputat que s'ha encarregat de defensar la posició del seu partit, Mariscal també ha anat proferint crits per intentar boicotejar la seva intervenció. Minuts abans s'havia produït el moment de més tensió del ple, quan Gerardo Pisarello ha demanat la paraula per contestar a Santiago Abascal amb una intervenció que ha estat aplaudida per diputats de diferents grups. José María Figaredo ha demanat la paraula per respondre al diputat dels Comuns, però Francina Armengol li ha negat, provocant la cridòria dels diputats ultres. 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!