El nou president de la Generalitat, Salvador Illa, ha entregat una carta a cadascun dels consellers que conformen el nou Govern de la Generalitat de Catalunya just abans que iniciï el Consell Executiu d'aquest dimarts. En aquesta missiva, a la qual ha tingut accés El Nacional.cat, Illa els ha demanat governar "sense dogmatisme ni exclusions". "Amb generositat i mà estesa", ha dit Illa, que també ha entregat, juntament amb aquesta carta, el discurs del president Tarradellas, a qui té com a referent polític. 

"Una nova etapa"

En primer lloc, Illa agraeix i felicita cadascun dels consellers de forma individual i col·lectiva. "La societat catalana ha obert una nova etapa i ens ha confiat liderar-la per fer possible que Catalunya avanci i prosperi en benefici de tots i totes", diu el president de la Generalitat, que ja avisa que els catalans esperen "molt" del seu Govern i "ens exigiran que complim". Tanmateix, es mostra optimista, perquè "ho farem". "Estic convençut que gràcies al teu compromís, coneixement i determinació, el Govern estarà a l'altura per afrontar la tercera gran transformació de Catalunya", afirma Illa a cadascun dels seus nous consellers.

En la línia del seu discurs d'investidura, en aquesta carta Illa recorda que són "dipositaris" de la confiança de la ciutadania de Catalunya que "hem de preuar amb l'exemplaritat de les nostres accions". "L'honor que assumim representant el poble de Catalunya l'hem d'exercir amb humilitat i a favor de l'impuls de polítiques de progrés, redistribució i justícia social", assegura el líder socialista, que insisteix en la tercera transformació.

 

Demana coordinació entre tots els departaments

El president de la Generalitat demana als seus consellers "coordinació" entre tots els departaments i la "màxima cohesió". "L'acció col·lectiva del Govern ha d'anar encaminada a fer avançar el país i donar respostes clares als reptes i demandes que ens fa arribar la ciutadania", subratlla el líder socialista, que posa l'accent en la necessitat que el Govern "assumeixi els problemes reals de la societat". 

Així mateix, Illa reivindica el "diàleg, l'escolta activa i el respecte als senyals d'identitat de la nostra manera de governar" i fixa una mirada en els ajuntaments. "Treballarem colze a colze amb ells i el conjunt de la societat civil catalana"; assegura, enviant un missatge a treballadors, empresaris, Tercer Sector i tots els àmbits que conformen la fortalesa del país.

Aposta per una "tercera gran transformació"

Illa, a més, desgrana el que diu que serà la tercera gran transformació de Catalunya, reivindicant la lluita contra el canvi climàtic amb noves infraestructures per fer front a la sequera, avançar en la descarbonització de l'economia i fer una aposta "valenta" per a les renovables. "Una transició verda i justa que no deixi ningú enrere", assegura. El segon punt d'aquesta transformació és la de "garantir la cohesió i la integració social avançant vers la Catalunya gresol". "La Catalunya de tothom independentment del seu origen, promovent sentiments de pertinença i arrelament al país a través de la nostra cultura, llengua i institucions", reivindica el president de la Generalitat.

La tercera reivindicació en el marc de la transformació és guanyar pes econòmic a Espanya i Europa a través d'un "model econòmic competitiu, just i sostenible", mentre que el quart punt es basa a reformar i modernitzar l'administració per garantir la viabilitat de tots els serveis públics. "Un país de primera necessita una administració i uns serveis públics de primera", ha reivindicat Illa. Finalment, el cinquè punt es basa de reeixir en obrir un "nou temps de diàleg i consens polític" que "recuperi el prestigi de l'exercici de la política i de les institucions". 

 

Acaba citant Tarradellas

Amb tot, el president de la Generalitat recorda als seus consellers que cal governar "més enllà de les parets del Palau de la Generalitat i més enllà de la plaça Sant Jaume": "Governarem Catalunya al costat de la Gent", reivindica Illa, que acaba la carta citant el president Tarradellas: "Catalunya no va abandonar mai, ni tan sols en les pitjors circumstàncies, la voluntat d'autogovernar-se". 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!