Carta del president de Junts, Carles Puigdemont, i del secretari general, Jordi Turull, a la seva militància després del congrés de Calella d'aquest cap de setmana, que ha servit per reordenar-se davant l'hegemonia institucional del PSC. Precisament, un dels objectius del partit i que ha quedat reflectit aquest cap de setmana és el d'ocupar la centralitat política incorporant perfils de diferents famílies ideològiques en la direcció. I això es fa palès a la carta, en la qual Puigdemont i Turull reivindiquen la necessitat que el partit ha d'encabir cada dia més gent. "No ens podem conformar amb el que tenim ni amb el que som, de manera que hem de buscar la manera de sumar més gent i més idees", reivindiquen els dos dirigents de Junts, que han encapçalat la primera reunió de l'executiva aquest dilluns al matí. 

Per això, fan una crida als afiliats juntaires. "La feina i la responsabilitat de cada afiliat és determinant. Cadascú sap com pot fer que la seva agrupació local creixi en aquesta direcció i s’obri a la societat a la qual volem servir millor, a la qual volem explicar el nostre projecte d’alternativa al govern més espanyolista que hagi tingut mai la Generalitat", han insistit els dos màxims líders juntaires. 

"Recuperar terreny"

Puigdemont i Turull, en el text, esperonen la militància per "recuperar terreny, recuperar iniciativa, agrupar forces". "I proposar la continuació del que ara fa justament set anys vam decidir col·lectivament i democràticament: la independència del nostre país, que és la millor manera de garantir el benestar, la llibertat i el futur de la nació", insisteixen. 

 

El president i el secretari general de Junts, alhora, han reivindicat les quatre "bigues mestres" que sostenen la seva nova acció política aprovada aquest cap de setmana. "Nació, progrés, llibertat i independència". De fet, en aquesta línia, la carta assegura que, amb aquest congrés, l'organització "s'obre, eixampla les seves costures i incorpora gent provinent de diferents tradicions polítiques". "Ens consolida com a força central de la política catalana", reivindiquen Puigdemont i Turull, que consideren que les intencions de Junts sempre han estat "respondre a les diferents sensibilitats i assemblar-se a la majoria del país".

Per tot plegat, consideren que Junts no és una "organització política convencional ni monolítica". "Fem del debat intern i la participació una de les nostres riqueses", insisteixen els líders de Junts. 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!