El Consell Superior d’Esports (CSD) va atorgar aquest dimecres la cautelaríssima al Barça, amb caràcters d’urgència, la qual cosa permet que Dani Olmo i Pau Víctor recuperin les seves llicències i que fins i tot estiguin en disposició de disputar la final de la Supercopa si Hansi Flick ho estima convenient, i que es puguin enfrontar-ser hipotèticament al Reial Madrid -si aquesta tarda derrota al Mallorca- en la final d’aquest diumenge. La decisió de l’organisme esportiu, que depèn de l’executiu de Pedro Sánchez, no només ha estat rebuda amb indignació per la majoria dels clubs, sinó que ha saltat a la política i ha provocat la furibunda reacció del Partit Popular, que no ha perdut l’oportunitat d’atiar el govern. Així, el portaveu del PP i vicesecretari de cultura, Borja Sémper, madridista declarat, ha criticat en les xarxes socials la decisió del CSD, que considera que és “un tracte de favor a un club i adultera la competició”. Sémper assegura que “aquesta decisió del govern” va en contra de “la norma i contra el criteri de la Federació i LaLiga” i, a més, utilitza de manera deliberada una paraula amb connotació política com “amnistia” per qualificar el que ha fet el CSD, tot afirmant que “dubta molt” que aquesta s’hagués “concedit a un club més petit”.

“És un escàndol”

A més del que diu en el seu post personal, Sémper també ha compartit a la xarxa social X un altre missatge del periodista d'El Confidencial, Alberto Ortega que fa referència al cas recent del Betis amb Nabil Fekir, capità i un dels jugadors insígnia de l'equip andalús: "Aquest passat mercat d'estiu, el Real Betis va haver de vendre Nabil Fekir, un dels seus millors futbolistes, per quadrar els seus números i no quedar-se sense marge salarial. Ara el Betis veu com el CSD passa per sobre del control econòmic de LaLiga. És un escàndol”.

LaLiga va manifestar la seva “absoluta disconformitat” amb la resolució del CSD i estudiarà el contingut dels arguments exposats en el comunicat per plantejar possibles recursos. La Federació Espanyola (RFEF), per la seva part, va ser més tèbia a l'hora de valorar la resolució del CSD. El seu nou president, Rafael Louzán, va assegurar que “no podem entrar a valorar perquè vam conèixer aquí a l'estadi la decisió de la cautelar i quan puguem conèixer en profunditat allò que han comunicat per part d'aquest organisme farem una valoració que també haurà de fer LaLiga. Nosaltres hem complert amb el que s'estableix, hi ha un reglament que va ser aprovat pel CSD també en el seu moment”, va dir.

Guerra creuada a les xarxes

El Consell Superior d’Esports (CSD) és un organisme públic adscrit al Ministeri d’Educació, Formació Professional i Esports i exerceix les competències de l’Administració General de l’Estat en l'àmbit esportiu. És per això que a les xarxes socials s’ha reflectit la indignació dels que estan en contra del govern i s’ha vinculat la decisió del CSD als interessos polítics al seu sotmetiment als partits independentistes catalans, com si la decisió de l’organisme esportiu fos una conseqüència directa de la política del govern de Sánchez amb els partits que li van permetre mantenir-se a la Moncloa. Al contrari, la xarxa X també ha bullit amb els missatges dels seguidors que destapen el partidisme de Sémper i la seva vinculació al Reial Madrid, i els altres interessos que han afavorit al club blanc. Al final, el cas Olmo ha provocat un foc creuat a les xarxes entre els aficionats del Barça i els del Reial Madrid, i entre els socialistes i els seguidors del principal partit de l’oposició.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!