L’estratègia de Pablo Casado passa per tornar a seduir els votants del PP que se n’han anat a Vox. Aquest ha estat el principal missatge del president del PP, que aquest diumenge n'ha clausurat la convenció estatal. En un discurs en què ha reivindicat una “Espanya sense cordons sanitaris”, el dirigent ha venut la seva formació com el vot útil “per alliberar Espanya de l’amenaça nacionalista i la rendició socialista”.

És per això que el dirigent popular ha fet tot un reguitzell de promeses als seus exvotants. La primera, per “recuperar la legalitat i la convivència”, posar en marxa altra vegada l’article 155 a Catalunya “sense límit de temps” i intervenint l’educació, els mitjans públics i les institucions penitenciàries.

També s’ha compromès a tornar a penalitzar la convocatòria il·legal de referèndums, prohibir els indults per rebel·lió i sedició i “aplicar la llei de partits” per il·legalitzar “els que promoguin la violència”, en referència a les formacions independentistes. Ha dit que amb la reforma de la llei de finançament de partits “ni un sol euro públic anirà als que vagin contra Espanya”.

"En definitiva, posarem ordre a Catalunya, i alliberarem tota una societat segrestada per una banda de fanàtics racistes i supremacistes, amb la impunitat de tenir el govern d'Espanya a les seves mans", ha arribat a afirmar Casado.

Casado fa seus els postulats de Vox

En una convenció marcada per la irrupció de Vox, amb el qual el PP ha pactat per obtenir la investidura a Andalusia, el president popular ha fet seus alguns dels postulats del partit d'extrema dreta. En aquest sentit, ha avançat que els pròxims dies presentaran una "llei de la concòrdia" que permeti "passar pàgina de la fractura que la llei de la memòria històrica ha causat".

Per altra banda, també ha reiterat el seu "compromís" amb la Constitució espanyola i amb el rei Felip VI. "No tolerarem que es despenalitzin els ultratges a la Corona", ha avisat. "Tampoc, que s'obri en canal la nostra llei de lleis", ha afegit.

Sobre la política d’immigració, Casado ha reclamat “tornar a ser responsables”. En aquesta línia, ha defensat “una Espanya seriosa amb fronteres segures”. “Que puguin travessar legalment els que vulguin viure amb nosaltres, treballar i respectar les nostres lleis i forma de vida”, ha dit Casado, en referència als immigrants.

Vot útil

Conscient de la fragmentació del vot de la dreta, el dirigent popular ha cridat al vot útil per tornar a les grans majories absolutes de José María Aznar i Mariano Rajoy. Ha venut el PP com la “casa comuna del centredreta”, i ha promès arribar a la Moncloa amb la mateixa força que els seus predecessors.

“No es pot unir Espanya desunint el vot”, ha alertat Casado, que ha afegit en aquest sentit: “Cal unir el vot per unir els espanyols altra vegada. Per això, no hem de cridar només al vot útil, sinó al vot fort, necessari, eficaç, imprescindible per alliberar Espanya de l’amenaça nacionalista i la rendició socialista”.