Nou cas de catalanofòbia a les Illes Balears. Una veïna de Pollença va acudir dissabte a la nit al centre de salut de la localitat per una afectació a un ull. Quan li va tocar el seu torn el metge li va preguntar quin era el motiu de la seva visita. La pacient es va retirar les ulleres i va començar a explicar el problema que tenia, mentre parlava, el metge la va interrompre i li va demanar que parlés en castellà, segons ha denunciat el diari dBalears. La pacient va continuar la seva explicació en castellà, però després es va mostrar indignada per la situació que havia passat. El zelador del centre mèdic va tractar de justificar el metge i li va explicar que "fa poc que és a Mallorca".
El més surrealista de la situació, és que la pacient, va explicar al diari balear que abans que ella, el metge havia atès uns turistes i ho havia fet en anglès. Amb el seu testimoni ha volgut deixar clar que considera que no és un problema del metge, en concret, ni de les persones que venen a treballar a Mallorca, sinó del sistema que permet que gent que no entén la llengua de l'illa, pugui accedir a feina d'atenció al públic. Amb la d'aquest dissabte, ja són 3 les vulneracions de drets lingüístics al PAC de Pollença que s'han denunciat en els últims mesos.
Catalanofòbia a Mallorca
En els darrers mesos, s'han denunciat diversos casos de catalanofòbia a Mallorca. El passat 19 d'agost el bisbe de Mallorca, Sebastià Taltavull, va lamentar en el marc d’un acte de la Universitat Catalana d'Estiu a Prada (Conflent), que una persona el va increpar per utilitzar el català a l’església. Taltavull ha explicat que després d’una celebració, una de les persones que estava combregant va aprofitar per dir-li “de tot”. “Em va menysprear, i jo vaig callar”, va apuntar, “però no era el moment de reivindicar una cosa que no té dret a reivindicar”. En aquest sentit, va assenyalar que avui en dia hi ha una oposició molt “declarada” al respecte en un moment especialment “delicat”. Amb tot, va defensar el seu dret a seguir celebrant els diversos tipus de cerimònies en català. “Les nostres coses han de ser en la nostra llengua”, va reblar, “i la gent s’hi ha d’adherir com ho fem nosaltres a altres llocs que parlen en una altra llengua”.