Tarda de mobilització entre la plantilla de TV3 i Catalunya Ràdio. Els treballadors dels mitjans públics catalans han volgut mostrar aquest dilluns el seu rebuig a una intervenció de l'Estat que els obligaria a posar-se a les ordres del govern espanyol.
Aquesta mesura, que preveu aplicar-se de cara a la setmana que ve a través de l'article 155, ha despertat una forta indignació dins i fora d'aquests mitjans. TV3 ha organitzat aquesta tarda una assemblea als seus estudis de Sant Joan Despí on hi han assistit més de 300 persones en defensa d'uns mitjans públics lliures. A la reunió, on ha parlat el director, Vicent Sanchis, s'ha votat a favor de no reconèixer l'autoritat espanyola que se'ls assigni.
També hi ha hagut assemblea dels treballadors de Catalunya Ràdio amb la intervenció del seu director, Saül Gordillo, on s'ha valorat què suposa desobeir, quines conseqüències pot tenir i altres dubtes de la plantilla.
Tot seguit, s'han concentrat a les portes de l'emissora, a l'avinguda Diagonal, al crit d'"els mitjans seran sempre nostres" i lluint samarretes amb el lema "Sense mitjans públics lliures no hi ha democràcia", amb una referència també per a l'Agència Catalana de Notícies.
Aquest dissabte, el Consell Professional i el Comitè d'Empresa de Catalunya Ràdio ja van avisar que "no reconeixeran l'autoritat" d'un nou director de l'emissora fruit de l'aplicació del 155. "Rebutgem la possibilitat que s'assigni la direcció d'aquest mitjà a una persona aliena que no hagi passat el tràmit de ser proposat pel consell de govern" de la CCMA i que "ni tan sols estigui avalat pel Parlament", defensaven en un comunicat.