L’1 d’octubre i el que ha vingut després no només han deixat petjada a Catalunya i al conjunt de l’Estat... també molt més enllà.
Per això, Catalunya ha estat motiu d’interès en molts usuaris d’arreu del planeta, que l’han dut a col·locar-se entre les primeres cerques en no pocs països.
Un dels esdeveniments europeus de l’any
No passa cada dia que un dels estats més antics d’Europa és posat contra les cordes per una regió d'aquest mateix. És per això que Catalunya ha suscitat especial interès precisament entre els altres grans països d’Europa.
A l’Alemanya, l’actual rei del continent, la cerca “Catalunya” ha estat el quart titular de l’any:
El procés també s’ha colat al ‘top-10’ d’esdeveniments més cercats a França (7è lloc) i Itàlia i al Regne Unit (8a posició en tots dos països).
“Per què Catalunya vol la independència?”
La famosa pregunta que molts catalans no poden evadir quan són a l’estranger, enguany ha ressonat amb força a Google.
Destaca Itàlia, on ha estat la pregunta de l’any:
El pe què de la sobirania catalana també s’ha colat entre les preguntes estrelles a Alemanya, on ha estat la tercera més buscada.
Catalunya creua l’Atlàntic
Catalunya també s’ha convertit en un dels temes més destacats en alguns països llatinoamericans.
A l’Argentina [següent imatge], la independència catalana ha estat el setè esdeveniment de l’any; mentre que a Mèxic ha arribat a la novena posició.
El factor Puigdemont
L’arribada inesperada de Carles Puigdemont a Brussel·les ha mogut els fonaments de Bèlgica... com a mínim a Google.
El president en funcions ha estat la cinquena personalitat internacional més cercada el 2017 al país, compartint ‘top-5’ amb noms com Donald Trump o l’actor Kevin Spacey.
A Espanya, Puigdemont ha estat la segona personalitat més buscada de l'any per darrere de la cantant Bimba Bosé, que va morir el passat gener de càncer.
Com a curiositat, tanca la llista dels cinc primers la filla de Belén Esteban, Andrea Janeiro "Andreíta", que enguany ha fet 18 anys.
"Què són la DUI? I el 155? I la CUP?"
El procés i les seves peculiaritats han estat els principals dubtes dels internautes de l’Estat, inclosos els catalans.
“Què és l’article 155?” és la pregunta que més usuaris s’han fet el passat any. A la llista dels “què és” també es troben la DUI, la CUP o fins i tot l’EFTA, l’Associació Europea de Lliure Comerç on es va especular que podria entrar Catalunya en cas d’independència.
El predomini del tema català a Espanya es veu resumit a la llista dels temes més buscats de l’any, on Catalunya n’és el primer, seguida de l’atemptat de Barcelona del passat agost:
"El món ens mira", que s'ha dit en tots aquests anys de procés... Doncs al final ha estat veritat.