La caverna s'ha mostrat desolada per la forma com ha anat la declaració del vicepresident Oriol Junqueras i del conseller Joaquim Forn davant el Tribunal Suprem, i consideren que ha tingut mals resultats per a l'Estat. Aquest és el cas del diari ultra Alerta Digital, que no ha dubtat a titular: "La maldestra actuació del fiscal Fidel Cadena i de l'advocada de l'Estat Rosa María Seoane dóna ales a l'exconseller català Joaquim Forn".

Segons Alerta Digital, la declaració de Forn ha estat especialment negativa per a l'Estat, perquè el fiscal i l'advocada de l'Estat han posat de manifest que no podien rebatre els seus arguments. "Els arguments del fiscal Fidel Cadena i de l'advocada de l'Estat, Rosa María Seoane, exposats durant la tercera sessió del judici contra el procés, han estat profundament decebedors. Han nodrit d'arguments processals les defenses dels encausats, i han provocat alhora seriosos dubtes sobre la naturalesa dels delictes que es jutgen. En un to repetitiu i pesat, fiscal i advocada de l'Estat han perdut l'ocasió de justificar els fonaments de l'acusació contra Joaquim Forn. L'interrogatori ha estat una successió de preguntes, i a vegades eren tan inconsistents, que semblaven elaborades per un estudiant de primer de Dret", ha deixat anar. Segons Alerta Digital, no es pot descartar que la justícia europea doni la raó als independentistes catalans.

"No és estrany que un sector de la premsa catalana estigui tan exultant i hagi destacat les cleques de Joaquim Forn als interrogadors, la qual cosa ha provocat fins i tot riallades entre el públic que ha assistit avui al judici al procés.