Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) ha presentat el concurs de creditors i a partir d'ara serà un administrador concursal prendrà ara el control de la formació, que té 4,3 milions d'euros en patrimoni compromès, a més de les seus embargades pel Cas Palau. Convergència, fundada el 1974 per Jordi Pujol, ha presentat el concurs de creditors aquest dijous al jutjat mercantil número 9 de Barcelona, que ja ha reprès els tràmits judicials. Fonts de CDC expliquen que l'havia de presentar el 30 de març, però que la pandèmia del coronavirus va impedir executar l'operació.
CDC va entrar en l'escenari del preconcurs a finals del 2019, amb dos mesos -i un mes més de pròrroga- per buscar una entesa amb els creditors. Però l'estat d'alarma ha aturat l'activitat judicial fins avui. Així, l'administrador concursal es farà càrrec a partir d'ara dels comptes de CDC per a iniciar-ne la liquidació. D'aquesta manera, Convergència perdrà ara el seu propi control jurídic.
El deute de Convergència es reparteix amb CaixaBank (2'1 MEUR), el Banc Sabadell (1,5), i el Santander (entre 600.000 i 800.000 euros) per crèdits electorals. El nou administrador haurà de valorar si dona llum verda a aquestes xifres i comprovar-ne els passius i actius. L'embargament de la sentència del Cas Palau és de 6'6 milions d'euros, de manera que el valor que donin els jutges a les seus del partit servirà per concretar l'execució de CDC -que el xifrava en 3'6 milions.
Si la justícia considera que no hi ha prou diners pel decomís dels 6'6 milions, les parts personades en el cas Palau podrien reclamar que el PDeCAT o JxCat n'assumissin el cost, com a formacions "successores" de Convergència.
CDC va extingir-se com a partit polític el 2016, després de gairebé 30 anys de governar la Generalitat, per a donar pas al Partit Demòcrata (PDeCAT).