Vox, de la mà de la Falange, s'ha manifestat a la plaça Sant Jaume de Barcelona aquest diumenge per mostrar el seu odi contra el nou govern espanyol del PSOE i Podemos i contra l'independentisme. Aquesta manifestació, que només ha congregat poc més de dues-centes persones, arriba després de la investidura del president espanyol, Pedro Sánchez, i que la Junta electoral de Barcelona li retirés l'escó de diputat al president Quim Torra.

Una desena de furgons policials de Mossos d'Esquadra han custodiat tot el matí els accessos a Sant Jaume i un cordó format per una vintena d'agents ha separat en tot moment la manifestació ultra d'una contramanifestació dels CDR davant el Palau de la Generalitat. Els ultres han lluit banderes d'Espanya i de la Falange entre d'altres alhora que cartells amb el lema 'Pedro Sánchez, traïdor' i 'Espanya no es vota, es defensa'.

Els CDR, per la seva part han reunit un nombre semblant de gent per contrarestar la manifestació de Vox amb moltes banderes antifeixistes i amb la presència de la CUP. Durant la concentració s'han pogut sentir diversos crits com 'Fora feixistes' i 'Vosaltres, feixistes, sou els terroristes'.

En un primer moment, cap a les deu i mitja del matí, els Mossos han demanat a persones que arribaven a la plaça a fi de participar en la concentració dels CDR que no accedissin a l'espai, però després que els concentrats comencessin a treure banderes i fer més visible la protesta s'ha flexibilitzat l'accés.