Una vintena de membres dels CDR s’han concentrat aquest dijous al migdia davant de la seu d’ERC a Barcelona en contra de la investidura del socialista Salvador Illa com a president de la Generalitat. Els concentrats, que duien una pancarta on es podia llegir “El nostre vot no us legitima per pactar amb el 155”, han entrat a les dependències del partit i han bloquejat l’entrada durant una estona.

La protesta arriba dies després que la secretaria general d’ERC, Marta Rovira, llencés un ultimàtum al PSC amenaçant d’aixecar-se de la taula negociadora si no hi ha un preacord per a la investidura abans d’acabar el mes de juliol.  Els CDR han mostrat el seu desacord amb les negociacions, posant èmfasi en el suport que van donar els socialistes a l’aplicació de l’article 55 l’octubre del 2017. “No volem de president de la Generalitat un unionista partidari del 155 que s’ha manifestat de bracet amb Societat Civil Catalana, el PP i Ciutadans”, han assegurat a través de la xarxa social X. Els manifestants portaven fotografies on es podia veure Salvador Illa participant en la manifestació que es va celebrar a l’avinguda Marquès de l’Argentera. “Esquerra no tanca la porta? Nosaltres entrem a Esquerra!”, han destacat els manifestants, que sostenen que “un pacte amb el PSC d’avui és una traïció al país”.

Contactes PSC-ERC per a la investidura

Marta Rovira, que va tornar divendres passat a Catalunya després de sis anys d'exili a Suïssa, es va reunir dilluns la socialista Lluïsa Moret, que lidera les negociacions per a la investidura de Salvador Illa.  Segons ha avançat Catalunya Ràdio, la trobada va tenir lloc a la Diputació de Barcelona i va servir, segons ERC, per posar les bases de la negociació. En els últims dies, Rovira ha avisat que abans d'arribar a un nou acord amb els socialistes per a una eventual investidura primer han de complir els acords pendents. El termini màxim per a una investidura acaba el 26 d'agost, però els republicans reclamen un preacord abans d'acabar el juliol.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!