"Som un grup nombrós de gent jove que davant el deteriorament democràtic a Catalunya i la constant vulneració dels drets de tots decidim exclamar amb determinació, força i optimisme: 'S'ha Acabat'". Amb aquestes paraules es defineix el grup de joves catalans que, cada vegada que es decideix a muntar una paradeta de propaganda espanyolista en un campus universitari, acaben rebent un escarni. Aquest dimecres al matí ha tornat a passar; 'S'ha Acabat' s'ha instal·lat a una fira d'associacions de la Universitat Pompeu Fabra al campus de la Ciutadella i més d'un centenar d'estudiants, amb consignes antifeixistes, han aixafat la paradeta dels unionistes. Els manifestants han cridat consignes com "feixistes" i "espanyolistes" i han demanat que grups com el seu "no tinguin espais a la universitat".

TUIT S'ha acabat

TUIT S'ha acabat

Per la seva banda, el Sindicats d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC), que ha participat en la concentració per fer fora els joves espanyolistes, ha compartit una imatge al seu compte de Twitter envoltant la paradeta de 'S'ha Acabat'. "No permetrem que discursos reaccionaris, xenòfobs, racistes, masclistes i vinculats a l'extrema dreta es passegin per la universitat". "Seguim lluitant contra l'espanyolisme que vol destruir la nostra educació", han apuntat en la mateixa línia. Més tard, el SEPC ha compartit una altra imatge de la sortida de la UPF indicant que ja els han fet fora de la universitat. 

TUIT SEPC

Tensió a cada acte

El passat 25 de novembre, la UAB va tornar a ser escenari de tensió i confrontació quan els Mossos van carregar amb força contra un grup d'estudiants que pretenien boicotejar un acte de la plataforma espanyolista S’ha Acabat!. Mitja hora abans que es convoqués l’acte, els estudiants antifeixistes havien llançat pots de fum i els agents antidisturbis van respondre carregant. La situació va ser tensa, ja que es va produir sota una intensa pluja i en un dels ponts del campus, cosa que va reduir molt la visibilitat. L’acte estava convocat com a resposta al boicot que la plataforma va patir unes setmanes abans a la mateixa UAB, quan uns estudiants van destrossar una carpa que havien muntat.

Diputats de Vox, Ciutadans i el PP, que ja en el seu moment van condemnar els fets, van voler acompanyar els estudiants espanyolistes. L'encara líder del PP, Pablo Casado, va dir sobre ells: "Ni venceran ni convenceran", "seguirem defensant la unitat d'Espanya i la llibertat, i poder escollir una educació en castellà". Uns dies després de la protesta, el 2 de desembre de 2021, el Parlament va rebutjar condemnar les protestes dels grups antifeixistes a la UAB. Una moció de Cs sobre el funcionament del sistema universitari feia referència a les "reiterades agressions" patides pels universitaris de l'organització i també volia condemnar la passivitat amb què el rectorat de la UAB hi havia reaccionat. Ho va fer amb els vots en contra d'ERC, Junts i CUP. Els comuns es van abstenir, i la resta -que reclamava condemnar les protestes- ho va fer a favor.