Un centenar de catòlics s'han reunit aquest dissabte per resar el rosari a les escales de la parròquia Immaculat Cor de Maria de Madrid, situada a pocs metres de la seu del PSOE. La concentració, autoritzada per Tribunal Superior de Justícia de Madrid (TSJM), ha generat molta polèmica perquè cau el dia de reflexió de les eleccions europees del 9-J. La Justícia també ha donat el vistiplau a celebrar un altre aplec diumenge, el dia dels comicis. "Resem per la salvació d'Espanya i del món sencer, això és molt més ambiciós que tombar qualsevol govern", ha proclamat l'impulsor de la concentració, José Andrés Calderón, que ha recordat també que el grup celebra trobades freqüents des del 12 de novembre del 2023. Un cop han acabat de resar el rosari, han cantat el Salve Regina i, finalment, Calderón ha llegit un manifest. A l'aplec, de poc més de mitja hora, s'hi han onejat banderes d'Espanya i s'hi han pogut veure imatges de Jesucrist i la Mare de Déu. 

Els socialistes van presentar divendres una sol·licitud de nul·litat contra la sentència del Tribunal. A l'escrit, el PSOE va al·legar que aquests resos tenen un objectiu polític i que el partit hauria d'haver estat informat i considerat part en el procés judicial. 

Resar per la salvació d'Espanya, "més ambiciós que tombar qualsevol govern"

El portaveu ha insistit que resen per la salvació d'Espanya i del món, un acte "molt més ambiciós que tombar qualsevol govern". Calderón ha afirmat que malgrat que a alguns no els agradi la seva presència, i que vulguin els catòlics "reclosos" a les esglésies, ells continuaran dient les oracions i pregonant la seva fe. "El més important i pel qual val la pena lluitar és per combatre la fallida espiritual que estem patint, un fenomen que no es redueix a la nostra nació, sinó que s'expandeix per tot el món", ha reflexionat tot assenyalant que existeix un "pla silenciós" d'occident per reemplaçar el catolicisme per religions "substitutòries". Durant el discurs, en cap moment s'ha mencionat la llei d'amnistia. A banda, Calderón ha subratllat que les oracions han tingut lloc a les escales d'una parròquia que està "a 200 metres de la seu dels socialistes". 

"Els mateixos que diuen que fem el ridícul intenten prohibir la trobada"

Calderón ha continuat el discurs carregant contra aquells que han intentat prohibir la trobada. "Els mateixos que se'n riuen del rosari i que diuen que fem el ridícul, intenten prohibir-lo", ha deixat anar davant la multitud. "S'han posat molt nerviosos fins a l'últim minut i per totes les vies possibles han intentat impedir aquests actes amb multes, prohibicions i insults", ha explicat. "Per què els hi molesta que resem a la Mare de Déu si, segons ells, no existeix? Per una raó molt senzilla: perquè el poder de l'oració funciona", ha continuat. El portaveu també ha parafrasejat Sant Joan Crisòstom: "Si algú riu de la teva fe, resa per ell", i ha acabat el seu discurs entre aplaudiments dient: "Per la fe i Espanya. Ni un pas enrere. Demà hi tornarem a ser".

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!