La crida del partit d’ultradreta Vox de concentrar-se a les portes del Parlament de Catalunya en ocasió de l’anunciat retorn del president Puigdemont ha convençut amb prou feines un centenar de simpatitzants d’aquest partit espanyolista. La concentració, traslladada finalment a la porta que dona al passeig del Marquès de l’Argentera ha acabat encapsulada pels Mossos d’Esquadra quan ha arribat la manifestació de signe independentista, molt més nombrosa, separada també per una forta presència policial i amb una cinquantena de metres de distància entre les dues. El grupuscle espanyolista ha comptat amb la presència dels diputats de Vox i el seu cap de files, Ignacio Garriga, que ha titllat d’“esperpent” l’arribada de Puigdemont a Barcelona.

🔴 Retorn de Puigdemont a Catalunya, DIRECTE | Última hora de la investidura de Salvador Illa al Parlament

“És una anomalia”, ha asseverat Garriga, que Puigdemont hagi pogut fer acte de presència a Barcelona amb “total impunitat”. “No tolerarem que es vulnerin les lleis”, ha insistit Garriga, que ha apuntat que els de Vox “som tan catalans com ells”. En la concentració han sovintejat els crits de “Puigdemont a prisión”, així com pancartes en contra de la llei d’amnistia. En alguns moments hi ha hagut un conat de tensió davant la presència d’un petit grup de manifestants independentistes.

 

A la mateixa hora que Carles Puigdemont, ha fet acte de presència al passeig de Lluís Companys, els espanyolistes concentrats davant el parc de la Ciutadella han insistit que la seva aparició a Barcelona havia de concloure en la detenció. Dimecres mateix, Vox va intensificar la batalla judicial contra Carles Puigdemont amb la presentació d’un escrit davant de la sala segona del Tribunal Suprem demanant que la concentració convocada pel Consell de la República i les entitats i partits independentistes per rebre el president a l’exili al passeig Lluís Companys de Barcelona fos “denegada o prohibida” per “entorpir l’execució de la decisió judicial de detenció”. “Sol·licitem que es donin a l’autoritat policial competent per al manteniment de l’ordre públic a Catalunya les instruccions clares i precises d’impedir la concentració i dissoldre-la per facilitar, si escau, la detenció del fugat”, esgrimien en un escrit de dues pàgines.

Per a Vox, la concentració convocada al passeig Lluís Companys era un “acte de rebuda al fugat de la justícia Puigdemont a Barcelona per impedir la seva detenció”. El partit de Santiago Abascal i Ignacio Garriga subratllava que “no hauria d’existir cap obstacle ni risc que pogués impedir la decisió judicial” per tal que “es procedeixi a la seva detenció”. I insisteix que cal que “s’adoptin les mesures oportunes per procedir a la seva detenció de manera immediata quan es tingui coneixement de la seva presència a Espanya”.

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!