Artistes, autors, intel·lectuals i tota mena de persones del món de la cultura de l'Estat espanyol han signat una carta conjunta dirigida al president Pedro Sánchez exigint un "embargament integral d'armes a Israel". Entre els noms més destacats hi ha el d'artistes com Pedro Almodóvar, Isabel Coixet, Aitana Sánchez Gijón, Alba Flores, Andreu Buenafuente, Lluís Llach, Juan Diego Botto i Rozalén. En la missiva es defensa l'embargament d'armes, afirmant que és "poderosa mesura per ajudar al manteniment de la pau i han demostrat ser efectius en molts altres contextos, i van ser una eina fonamental per posar fi a l'apartheid sud-africà. Sabem que és a les mans. No només és un imperatiu moral, sinó també una obligació sota el dret internacional". 

"Mentre Espanya segueixi tenint relacions militars amb Israel, continuarà sent còmplice d'aquesta matança. Fa mesos que la població de l'Estat espanyol ompli els carrers exigint mesures per part del seu Govern. Ha d'escoltar el poble que no vol ser còmplice d'aquesta matança", se sosté a la carta recollida per elDiario.es. En el text es destaca que l'Estat espanyol ha destacat internacionalment com un país a favor de la pau i del poble palestí, però demanen anar més enllà. 

"Confiem en vostè per adoptar una postura valenta i coherent, i donar suport als esforços internacionals que busquin una pau duradora basada en la justícia i el respecte als drets humans. La història ens jutjarà per les nostres accions en moments crítics com aquest. No podem continuar permetent que Israel s'emporti més vides palestines. Posem fi a aquest horror", conclou la missiva que compta amb signatures d'Ignacio Escolar, Javier Gallego Cru, Hugo Silva, Ana Fernández, Icíar Bollaín, Luis Tosar, Sergi López, Marisa Paredes, Pepe Viyuela, Cecilia Roth, Tristán Ulloa, Maruja Torres, Roberto Leal, Gonzo, Paco Ibañez, Bruna Cusí, entre altres. 

Continuen els atacs israelians a Gaza 

Almenys 15 palestins han mort, entre ells dones i nens, aquest dimarts després d'un atac amb un dron israelià a la ciutat de Beit Lahia, al nord de la Franja de Gaza, segons ha informat l'agència oficial de notícies a Palestina, Wafa. Des de fa gairebé 20 dies, el nord de l'enclavament està sota setge israelià, cosa que ha causat més de 500 morts i desenes de milers de desplaçats, segons xifres de l'ONU.

D'altra banda, els tres principals hospitals d'aquesta zona -Indonesi, Al-Awda i el Kamal Adwan- estan saturats i amb problemes per atendre l'arribada constant de cadàvers i ferits, després d'haver estat atacats els últims dies per l'artilleria israeliana.

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!