Des del primer moment, la CUP ha defensat el mateix posicionament: s’ha d’investir Carles Puigdemont. I així sembla que ho comparteixen els seus votants. Segons l’última onada del baròmetre del Centre d’Estudis d’Opinió (CEO), feta pública aquest divendres, els seus electors fins i tot valoren millor el líder de JxCat que el seu propi cap de files, Carles Riera.

Amb les dades creuades de l’enquesta, els votants cupaires valoren el president a l’exili amb una nota de 7,65 (la mitjana és del 5,3), mentre Riera obté una puntuació de 7,17. Per la seva part, el president d’ERC Oriol Junqueras, empresonat a Estremera, és valorat amb un 7,59.

L’alta valoració no és recíproca, tot i que tant els votants de JxCat com els d’ERC aproven Carles Riera amb un 5,96. Els de JxCat valoren Puigdemont amb un 8,98 i els d’ERC puntuen Junqueras amb un 8,55.

Sobre tots els enquestats, justament el vicepresident és el líder polític més ben valorat, amb un 6,8. Per darrere, els únics que aproven són l’expresident de l’ANC i número dos de JxCat, Jordi Sànchez, amb un 5,73; el diputat cupaire Carles Riera, amb un 5,32, i el president Puigdemont, amb un 5,3%. El dirigent català que en surt més mal parat és el president del PP, Xavier Garcia Albiol, amb un 1,45.