El cas de la infermera del Vall d'Hebron que va penjar un vídeo a TikTok en què feia comentaris despectius i insultants contra la llengua catalana ha fet un nou tomb en els últims dies després que la Conselleria de Salut decidís no renovar el seu contracte i Ciutadans hagi decidit portar aquest “acomiadament” al Congrés dels Diputats. Quan es va fer viral el seu vídeo, la jove andalusa va ser fortament criticada pels defensors de la llengua davant els seus atacs impropis d'una persona que viu i treballa a Catalunya, i el conseller de Salut, Manel Balcells, va anunciar que se li obriria un expedient. Enmig de tota la polèmica, la noia també va comptar amb el suport inequívoc de Ciutadans, i també del PP, que li va fer costat durant tota la polèmica acusant el Govern de “linxar” una treballadora.
Ciutadans denuncia una cacera de bruixes i obvia els insults de la infermera
Després de conèixer que a la infermera catalanòfoba de Cadis no se li renovaria el contracte, el líder de Ciutadans al Parlament, Carlos Carrizosa, va exigir la dimissió del conseller Balcells per donar suport a "una caça de bruixes contra una infermera de 25 anys i culminar-la amb el seu acomiadament ideològic". El taronja assegurava que als “fanàtics” no els importa el dèficit de personal sanitari que pateix Catalunya. En la mateixa línia, Inés Arrimadas compartia la notícia i escrivia a les xarxes: "Fins a aquest punt arriba el nacionalisme governant a Catalunya: prescindir d'una professional sanitària en una comunitat amb un greu dèficit d'infermers perquè va gosar criticar l'obligació del català". Les crítiques a les quals es refereix Arrimadas són més aviat insults, com ara: "Es traurà el p*** C1 de català la meva mare; jo no ho faré".
Avui, el partit ha anat encara més enllà i ha decidit que aquest conflicte arribi fins al Congrés dels Diputats. Concretament i segons ha dit Anna Grau, candidata de Cs a l'alcaldia de Barcelona, ha estat la mateixa Arrimadas qui ha presentat a la Mesa de la cambra baixa una bateria de preguntes al govern espanyol sobre "l'assenyalament i l'acomiadament ideològic per part de la Generalitat a una infermera de la sanitat pública per les seves opinions", obviant el to i les paraules utilitzades per la noia en qüestió.
El sindicat minoritari fa costat a la infermera
La decisió de la conselleria sobre la infermera no ha agradat gens tampoc al Sindicat Mèdic Català, molt minoritari entre els facultatius del país. En el seu cas, defensen que el català "ha de ser un mèrit i no un requisit obligatori per a la resta de ciutadans espanyols que vulguin treballar a Catalunya", recordant també, com Carrizosa, el dèficit de metges i infermeres. "A cap ciutadà espanyol se li ha de vulnerar el seu dret constitucional a treballar a qualsevol comunitat autònoma en discriminar-lo per qüestió de llengua. Evidentment, és recomanable conèixer el català per optimitzar la comunicació amb pacients catalanoparlants, però no pot ser una obligació d'entrada que impedeixi accedir a una plaça laboral", insisteix el sindicat, que ha culpat a la "pressió social" el fet que la noia hagi tornat a Cadis: "No tenia interès a seguir en un lloc on se la vilipendiava".