La líder de Ciutadans, Inés Arrimadas, ha demanat la dimissió del president del Parlament, Roger Torrent, i ha anunciat que presentarà un recurs d'empara al Tribunal Constitucional en considerar que els seus drets han estat violats per l'actitud del president, que titllen d'"arbitraria".

Després de donar-se a conèixer que molt probablement la Mesa acordarà fer un ple d'urgència aquesta setmana per demanar l'alliberament dels presos i per garantir els drets de Carles Puigdemont a ser investit president de la Generalitat, Cs ha denunciat que Torrent convoqui un ple en dos dies quan li ho demanen els independentistes i en canvi trigui tres setmanes per convocar el que reclama el seu partit.

El partit d'Inés Arrimadas va registrar el passat 13 de març una proposta de resolució on demanava un ple perquè comparegués Torrent a la cambra i expliqués la situació de "bloqueig" que viu el Parlament després de les eleccions del 21-D. Segons Cs, Torrent ha de "donar la cara" i explicar davant a la resta de diputats el perquè del "bloqueig durant mesos" i perquè ha presentat tres candidats a la investidura que no podien ser investits. 

Per la líder del partit taronja és arbitrari que el president de la cambra convoqui un ple urgent quan li ho demanen els partits independentistes, que tenen majoria parlamentària, i no quan ho fa Cs. Arrimadas considera que aquesta actitud és "arbitrària", que no està a l'"altura de les circumstàncies" i que actua només com l'"advocat defensor de Puigdemont".

La proposta de resolució de Cs podria ser vista en el ple ordinari que tindrà lloc el dia 5 d'abril.

L'acusen de fer "mítings d'Esquerra"

Arrimadas, però, també ha criticat Torrent pel discurs institucional que va fer aquest diumenge on apel·lava a la unitat i a la calma després de la detenció del president Puigdemont per part de les autoritats alemanyes. La líder de Cs considera que les seves paraules responien més a "un míting d'Esquerra" que a un discurs institucional. 

A més, considera que "en lloc de donar solucions" el discurs de Torrent feia "augmentar la divisió" entre els catalans. 

Arrimadas li ha demanat la dimissió a Torrent personalment en una trucada telefònica, després que aquesta li sol·licités celebrar una reunió i no pogués celebrar-se perquè el president tenia l'agenda "plena". En l'anterior legislatura, Cs també va demanar la dimissió de la presidenta del Parlament, Carme Forcadell.

El grup de Ciutadans també ha entrat a registre una proposta de resolució per demanar la dimissió de Torrent.