No han passat ni 24 hores de l’incendi a la petroquímica de Tarragona que Ciutadans ja en fa política. Aquest dimecres, abans de la Junta de Portaveus del Congrés dels Diputats, el seu portaveu adjunt Edmundo Bal ha avançat que el seu grup parlamentari està “estudiant” l’actuació de la Generalitat, si ha estat “correcta” i si ha demanat o no ajuda a l’Estat. “No puc donar més detalls perquè aquest matí ho estudiarem”, ha conclòs. Ho ha anunciat malgrat que els dos presidents, Pedro Sánchez i Quim Torra, van estar en contacte durant la nit d’aquest dimarts.

Després d’expressar la seva condolença a les víctimes i desitjar la recuperació dels ferits, el dirigent de Ciutadans ha passat a l’ofensiva. “Estem estudiant des d’aquest matí iniciatives per posar en marxa al Congrés per comprovar si els plans de la Generalitat per pal·liar les conseqüències d’aquest dramàtic succés han funcionat de manera correcta i si ha demanat ajuda a les institucions de l’Estat o si no ha estat així”, ha anunciat el portaveu adjunt.

El dirigent de Ciutadans, i exadvocat de l’Estat, també s’ha referit a la proposta de l’exministra de Justícia Dolores Delgado com a nova fiscal general de l’Estat. I ha subratllat que l’advocat de Puigdemont i Torra, Gonzalo Boye, està “molt content” amb aquest nomenament. “Poques paraules més a dir”, ha assegurat Edmundo Bal.