Ciutadans s'ha fusionat amb la ultradreta en el nou think-tank espanyolista de Juan Carlos Girauta i Marcos de Quinto: l'Asociación Pie en pared, "enfocada a combatre l'hegemonia cultural de l'esquerra". La seva presentació va tenir aquest lloc dilluns i la primera fila de l'acte va estar ocupada per l'encara líder de Ciutadans, Inés Arrimadas; els dirigents de Vox Santiago Abascal i Iván Espinosa de los Monteros; i la diputada del PP al Congrés Cayetana Álvarez de Toledo.

La llista de personalitats de l'espanyolisme ultra presents a l'acte no s'acaba amb aquests noms. La vicealcaldessa de Madrid, Begoña Villacís (Cs); l'eurodiputat de Vox Hermann Tertsch; els diputats de Cs en el Congrés Pablo Cambronero i Miguel Gutiérrez; el diputat de Navarra Suma en el Congrés Carlos García Adanero; i l'exlíder de Ciutadans Albert Rivera, són alguns dels assistents a la presentació. El president del Partit Popular, Alberto Núñez Feijóo, va rebutjar la invitació a l'acte — segons han revelat mitjans conservadors com l'ABC.

Una amalgama d'ultres

Entre els presents a l'esdeveniment també cal sumar als membres de la junta directiva de l'associació, més enllà de Girauta i De Quinto: Esperanza Aguirre, expresidenta de la Comunitat de Madrid; Daniel Lacalle, excandidat del PP al Congrés i exassessor en matèria econòmica de Pablo Casado; Alfredo Timermans, exalt càrrec de José María Aznar; Miguel Ángel Quintana Paz, filòsof d'ultradreta vinculat a la família Le Pen; Aleix Vidal-Quadras, exdirigent del PP català i Vox; Cristina Casabón, columnista d'extrema dreta pròxima a Vox; i José María Rojas, ex de Ciutadans i pròxim al PP.  La crème de la crème.

A Twitter, De Quinto ha anat explicant que és això de Pie en Pared: una associació "enfocada a combatre l'hegemonia cultural de l'esquerra i a buscar la unitat de tots aquells compromesos a defensar la democràcia liberal davant de l'atac del totalitarisme sanchista (de Pedro Sánchez)". Bàsicament, una amalgama d'ultres que reaccionen als canvis que el govern espanyol fa al Codi Penal. Alguns dels assistents a la presentació del think-tank espanyolista han celebrat el seu naixement, però d'altres sembla que han preferit guardar silenci vist el panorama. És el cas d'Arrimadas, que no ha dit res al respecte malgrat ser a la primera fila de l'acte al costat d'Abascal.

Imatge principal, d'esquerra a dreta: Santiago Abascal, Inés Arrimadas, Iván Espinosa de los Monteros i Cayetana Álvarez de Toledo / Marcos de Quinto