Fa mesos que l'amenaça de Ciutadans plana sobre el president del Parlament. No en va l'han batejat com a "Forcadell 2.0". Ara han trobat el pretext idoni per activar una nova ofensiva que situï Roger Torrent al punt de mira de la justícia gràcies a l'empenta de la Junta Electoral ordenant la retirada de l'escó al president Quim Torra. Aquest mateix matí, Lorena Roldán ha entrat un escrit a la Mesa exigint que compleixi i el cessi "immediatament" com a diputat i com a president. Acusen Torra d'estar "usurpant les funcions" de parlamentari i de president

Fins ara, els dirigents de Cs havien limitat el seu setge a Torrent per aquesta qüestió a declaracions públiques a través dels mitjans. Ara, però, han iniciat el recorregut formal a través d'aquest document en el qual demanen que s'obeeixin les indicacions de la Junta Electoral de Barcelona, que divendres va declarar vacant l'escó de Torra. Un anunci que va arribar després que el Tribunal Suprem rebutgés la petició de Torra de suspendre la seva destitució. 

La petició es refereix en tot moment a Torra com a "expresident" i "exdiputat" i insta Torrent a "adoptar totes les mesures adequades i necessàries per evitar que se segueixi cometent una il·legalitat". Incorpora, a més, un detall transcendental, l'avís de les possibles "conseqüències jurídiques corresponents en forma de responsabilitat personal" derivades de "l'incompliment" o "la inactivitat en garantir l'efectivitat de la llei". Dit d'una altra manera, adverteixen el president del Parlament que si no els fa cas, arribaran les denúncies i querelles. 

Torna l'agitació al Parlament

Aquest mateix dimarts, en la reunió setmanal de la Mesa, s'aprovarà la presentació d'un recurs dels serveis jurídics de la cambra contra la inhabilitació de Torra. La trobada es preveu agitada i s'hi debatrà també l'informe que preparen els lletrats del Parlament sobre aquest afer. 

Ja divendres, Roger Torrent va informar Torra que "seguirà sent diputat". El president de la cambra va anunciar que considera que la Junta Electoral Central no té competències, en cap cas, per expulsar un diputat que ha pres possessió del càrrec. Així ho va explicar públicament en una compareixença davant dels mitjans de comunicació

Torrent garanteix que el president seguirà sent diputat i que com a tal podrà votar al proper ple -que se celebra el 22 de gener-. En aquest sentit, s'ha compromès a mantenir-se "ferm en la necessitat defensar els drets fonamentals" siguin quines siguin les possibles conseqüències penals. Fonts properes a Torrent asseguren que "aguantaran la posició fins que hi hagi sentència ferma".