Ciutadans ha celebrat aquest cap de setmana l'Assemblea General on la nova direcció ha pres possessió dels seus càrrecs. El nou secretari general de la formació, Carlos Pérez-Nievas ha volgut marcar el nou rumb del partit taronja amb un retorn als orígens de la formació, posicionant-se com "el partit que pot posar fi al malson del bipartidisme".

També ha tingut missatge molt contundent contra els qui donen el partit per mort: "No som una associació de veïns ni un club de lectura. Nosaltres som un partit amb majúscules". Des de la nova executiva sí que volen fer un gir en política de pactes, i diuen que no es tornaran a limitar "anunciant acords preferents i tancant les portes a altres partits de manera preventiva".

Pérez-Nievas assegura que això seria "eliminar la raó de ser de Ciutadans", per tant, "fer-nos inútils i invisibles". El secretari general ha volgut també destacar "un orgull profund" per ser de Ciutadans i "per haver estat part d'un partit que ha canviat Espanya", un llegat que --ha dit-- "estem obligats a mantenir". Ha carregat contra Feijóo i Ayuso, a qui ha volgut deixar clar que "Espanya és una democràcia plena i no és una dictadura", com "ens volen dir", i contra Sánchez, assegurant que el president del govern espanyol controla "totalment" al Poder Legislatiu i té la "insana temptació" de controlar definitivament al Poder Judicial.

El nou líder de Ciutadans ha apel·lat a oblidar les "guerres internes" i treballar en unitat i amb suport dels uns i els altres: "S'ha acabat la batalla de la setena assemblea, però que no s'acaba la discrepància interna", ha avisat. Ha aprofitat també la seva intervenció per a dir als presents, que el partit "no serà mai una fundació". "El nostre partit té una fundació i la farem treballar". I en aquest àmbit intern --ha assenyalat-- "que és imprescindible que entenguem que nosaltres som el que som, un partit amb majúscules".

Nova direcció del partit

Al costat de Pérez-Nievas, l'exportaveu de govern de Ciudad Real, Mariana Boadella, serà la secretària d'Organització; el regidor en l'àrea metropolitana de Barcelona, Kevin Romero Navas, ocuparà la secretaria de Comunicació; l'enginyer naval madrileny, Carlos Rodríguez Alemany, s'encarregarà de la secretaria de Relacions Institucionals; i la gallega María Vázquez Limeres, treballadora de les institucions europees, assumirà la secretaria de Mobilització, Programes i Acció Europea.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!