Cituadans vol elevar el cas Volhov al Parlament Europeu. Després que aquest dilluns s'hagi fet públic que el titular del jutjat d’instrucció 1 de Barcelona, el magistrat Joaquín Aguirre, ha prorrogat una de les peces del cas Volhov que vincula el president Carles Puigdemont amb una trama russa per assolir la independència de Catalunya el 2017, ara el grup de Ciutadans a Europa vol portar el cas al Parlament Europeu. "CS sol·licita un debat urgent en el Ple del Parlament Europeu després de les últimes revelacions de la ingerència russa a la UE. Europa ha de conèixer els detalls del #RussiaGate i les seves connexions amb el separatisme català per a desestabilitzar Europa i acabar amb les nostres democràcies", resa una publicació compartida a X pel grup.
#URGENTE CS solicita un debate urgente en el Pleno del @Europarl_EN tras las últimas revelaciones de la injerencia rusa en la UE.
— Ciudadanos Europa 🇪🇺🇪🇸 (@CS_Europa) January 29, 2024
Europa debe conocer los detalles del #RussiaGate y sus conexiones con el separatismo catalán para desestabilizar Europa y acabar con nuestras… pic.twitter.com/zfon0ZfxKx
Ciutadans pretén ara donar una nova dimensió a aquest cas al Parlament Europeu, però aquí a Barcelona sembla que la causa estava estancada, fins que el jutge ha decidit aquest dilluns prorrogar un dels casos durant 6 mesos. Les darreres accions conegudes en el cas Volhov són interrogatoris del jutge Aguirre el maig del 2022. Davant algunes afirmacions, l’oficina del president Puigdemont va confirmar que va mantenir una reunió la vigília del 27 d’octubre del 2017 a la Casa dels Canonges, a petició de Víctor Terradellas, exdirigent de Convergència, amb dos ciutadans russos, com havia fet amb altres autoritats i sense arribar a cap compromís.
El jutge del cas Volhov prorroga la investigació i insisteix a implicar Puigdemont en una trama russa
El titular del jutjat d’instrucció 1 de Barcelona, el magistrat Joaquín Aguirre, ha prorrogat una de les peces del cas Volhov que vincula el president Carles Puigdemont amb una trama russa per assolir la independència de Catalunya el 2017, i manté com a investigats el cap del gabinet del president, Josep Lluís Alay, Víctor Terradellas, exdirigent de Convergència, i Jaume Cabaní, informàtic a qui s'acusa de muntar l'estructura del suport econòmic de Waterloo. El jutge del cas Volhov afirma que d'alguns missatges trobats a l’investigat Terradelles “se'n desprèn la invasió d’Ucraïna”, “les maniobres del govern rus i el seu president Putin per desestabilitzar la democràcia i la Unió Europea” i, fins i tot, “la sortida d’Espanya de la UE a causa de la independència unilateral de Catalunya amb el suport del govern rus, a través de suport econòmic i militar, oferiments ja coneguts en aquesta instrucció”.