'Tortosa' integral dels votants del País Basc a Ciutadans. Si a les eleccions del 28-A la formació liderada per Albert Rivera no va aconseguir cap diputat al Congrés de Diputats, aquest 26-M la situació s'ha repetit i la formació liderada per Albert Rivera no ha tret ni un sol regidor dels 2.647 que hi havia en joc a Guipúscoa, Biscaia i Àlaba

Albert Rivera es va plantar, a tres dies de la jornada electoral, a Ugao-Miraballes, el poble natal del històric dirigent d'ETA Josu Urrutikoetxea Bengoetxea, Josu Ternera, i va obtenir per resposta la indiferència dels veïns, una indiferència que s'ha repetit a les urnes, on el PNB (7) i EH Bildu (4) s'han repartit els regidors de l'Ajuntament. 

De res va servir la visita a Ugao-Miraballes per les municipals, com tampoc la visita a Errenteria per les eleccions generals. Almenys en clau interna. Altra cosa és que Ciutadans s'aboni a aquestes visites-provocacions per sumar suports a la resta de l'Estat. Ho han fet al País Basc com també ho van fer a Catalunya, a Vic o a Amer, localitat natal del president Carles Puigdemont.