El diputat de Cs al Parlament Nacho Martín Blanco ha estat protagonista de diverses declaracions profundament antiindependentistes - seguint, evidentment, la línia ideològica del seu partit -. Però la publicació en referència al periodista de TV3 Albano-Dante Fachín es va impregnar d'un profund "etnicisme". Així és com ho ha assenyalat l'economista Germà Bel en una piulada a Twitter on, a més, ha parlat del polític com un "penjoll neuronal". 

El polèmic tuit

La polèmica s'ha desencadenat arran d'un tuit on Martín Blanco feia al·lusió a Fachín, qui havia reivindicat l'ús de la llengua catalana denunciant que totes les publicacions del departament d'Exteriors sobre una intervenció de la consellera Victòria Alsina van ser en castellà. 

Martín Blanco no va perdre l'oportunitat i va fer el seu comentari al respecte: "Un argentí entregat al nacionalisme català criticant que una consellera de la Generalitat parli en espanyol als cònsols destinats a Barcelona. Aquest és el tipus de disbarat que el nacionalisme provoca, que lluny d'afavorir-la, perjudica sobre manera la llengua catalana"

 

nacho martin blanco contra albano dante fachin twitter

Tuit de Nacho Martín Blanco sobre la denúncia de Dante Fachín 

 

Picabaralla entre Dante Fachín i Martín Blanco

I l'episodi no acaba aquí. Després de rebre la resposta de Dante Fachín - on comparava el seu discurs supremacista amb el de l'extrema dreta de Vox - Martín Blanco va tornar a fer una piulada. 

El tuit del periodista deia el següent: 

"I tant que hi ha argentins que defensen la llengua catalana. És més: hi ha argentins independentistes! I encara més: són argentins perquè van fer fora a hòsties als lladres, corruptes i dèspotes dels Borbons". 

Un missatge al qual el de la formació taronja va respondre així:

"No et facis pel·lícules, Albano. Aquí ningú assenyala teu origen, sinó el disbarat que suposa que un castellanoparlant com tu es mengi tots els mantres nacionalistes i critiqui a una política catalana per parlar castellà. És patètic, siguis argentí, italià, de Conca o d'Olot".

 

Nacho Martín Blanco TUIT

Tuit de Martín Blanco sobre la resposta del periodista 

 

Tot plegat ha estat massa per Germà Bel, qui li ha ventat una clatellada en defensa del periodista. "Escolti, Nacho Martín Blanco, la meva pròpia és castellanoparlant i malacitana d'origen; ningú -i menys encara un penjoll neuronal- és qui per dir-li si es menja o es deixa de menjar mantres de cap mena tot considerant el seu origen. És vostè un etnicista", ha tuitat. 

 

Germa Bel TUIT Martin Blanco

Tuit de Germà Bel sobre les declaracions de Martín Blanco

 

 

Imatge principal, Germà Bel / ACN