L'exdiputat de la CUP Antonio Baños ha clavat una cleca al diputat i portaveu de Podemos al Congrés, Pablo Echenique, per un comentari seu a les xarxes socials sobre l'assumpte de Joan Carles I. Echenique ha fet una piulada en què criticava la fugida de l'emèrit als Emirats Àrabs Units, tal com va publicar l'ABC, i assegurava que una "democràcia moderna no pot suportar això"

El cupaire Antonio Baños ha respost aquestes declaracions amb contundència i li ha dit que els ministres del govern espanyol sí que ho estan  suportant per tal de no perdre el càrrec. "Una democràcia no ho sé, però els ministres del teu partit suporten això i el que sigui per no deixar la poltrona", ha replicat. 

Joan Carles I i els Emirats

Després de les informacions dels primers dies que asseguraven que el rei emèrit podria haver fugit a Portugal o la República Dominicana, aquest divendres l'ABC va afirmar que Joan Carles es trobava als Emirats Àrabs, precisament allà on se situa el focus de les seves presumptes corrupteles.

Segons aquest mitjà, l'emèrit es va enlairar a les 10 del matí del dilluns -el comunicat de la seva marxa es va donar a conèixer a les 18 h- en un jet privat Global 6500 amb matrícula 9H-VBIG llogat a la companyia TAG Aviation, directament a la seva seu, Malta, una mesura interpretada com una maniobra dirigida a evitar qualsevol filtració. A més, es va alterar el pla de vol per evitar rastrejos, cosa que segons l'ABC és una pràctica "no il·legal" i habitual entre futbolistes, empresaris i artistes.

Una vegada a Abu Dhabi, Joan Carles es podia haver traslladat en helicòpter fins a l'Hotel Emirates Palace, propietat del govern dels emirats, on ja s'hauria instal·lat quan es va donar a conèixer la carta segons la qual se n'aniria d'Espanya.

Segons el mitjà esmentat, Joan Carles no s'hauria mogut de l'hotel, un autèntic búnquer a prova de paparazzis, però indica que la seva probable destinació següent serà la República Dominicana.