Una tèrbola operació destinada a protegir el rei Joan Carles recuperant documents comprometedors en poder de la seva 'amiga' Corinna zu Sayn-Wittgenstein va ser pagada amb fons reservats procedents de l'erari públic per decisió del director del Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI), el general de l'Exèrcit de Terra Félix Sanz Roldán.

Segons avança OKDiario, que ha tingut accés a documents, correus electrònics i missatges telefònics, queda provada l'operació de l'espionatge espanyol per sostreure a Corinna documentació sobre els negocis internacionals de Joan Carles de Borbó quan aquest treballava com a Rei d'Espanya.

El rei emèrit Joan Carles amb Corinna zu Sayn-Wittgenstein

Sempre segons l'esmentat mitjà, va ser el mateix general que, sota pseudònim, va contactar amb l'aristòcrata alemanya per llançar-li una advertència amb aparences d'amenaça: "Qualsevol tipus de filtració d'aquest tipus d'informació tindria en aquest moment unes conseqüències devastadores per a la institució i per a la teva imatge".

Per això, i a càrrec dels diners públics via fons reservats, el CNI hauria contractat una empresa de mercenaris amb seu a Mònaco, amb la presumpta missió de fer funcions de guardaespatlles però amb l'objectiu encobert de recuperar els documents.

Suposadament, Corinna es va adonar de les veritables intencions i va elevar les seves queixes a Joan Carles, la qual cosa va fer redoblar les amenaces del CNI. A més, almenys en una ocasió, Corinna va trobar els seus pretesos guardaespatlles revisant els seus ordinadors i arxius.