L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha carregat aquest dilluns contra la Generalitat pel caos en les proves de les oposicions i ha tret pit de les que l'Ajuntament de Barcelona va organitzar sense experimentar "problemes". En una declaració als mitjans durant la manifestació de l'1 de maig, Colau ha recordat que durant al seu mandat es va celebrar "la convocatòria d'oposicions més gran en 40 anys de democràcia, amb milers de places" i que es va fer sense escenes com les viscudes aquest dissabte pels aspirants a les places de la Generalitat. Així mateix, ha criticat que l'administració pública contracti empreses privades per fer aquests exàmens i ha donat suport a la demanda dels sindicats perquè hi hagi una "gestió pública directa" de les oposicions. 

Així ha reaccionat l'alcaldessa de Barcelona a la jornada caòtica que es va viure durant el concurs d'oposició a la Generalitat més gran que s'ha celebrat mai a Catalunya, on els aspirants van patir retards, excés de gent a les aules, falta d'informació, entre altres situacions que van complicar la celebració d'aquestes proves. Ada Colau ha estat crítica amb el govern de Pere Aragonès i ha exigit "explicacions" de per què el procés d'estabilització no va funcionar. També ha demanat que detallin com la Generalitat garantirà que es tornin a fer les proves "amb totes les garanties".

El Govern repetirà les proves

Les incidències amb les oposicions d'estabilització a la Generalitat han obligat el Govern a repetir els exàmens. Segons va explicar la consellera de Presidència, Laura Vilagrà, després d'una reunió entre la Direcció General de Funció Pública i els sindicats es va decidir obrir una bústia on es recolliran totes les incidències que van patir els 13.581 treballadors de la Generalitat que es van presentar als exàmens per aconseguir una plaça de funcionari. "Volem analitzar les anomalies perquè algunes són greus i probablement caldrà repetir exàmens, però cal aïllar els grups en els quals no va haver-hi incidències dels que sí", va explicar la consellera, demanant disculpes a tots els opositors. En aquesta línia, va detallar que es recollirà tota la informació necessària per decidir quins són els exàmens que s'hauran de repetir.

A banda, Vilagrà va justificar la subcontractació d'una empresa privada per la importància de les proves. Així mateix, va exposar que l'empresa escollida, Cegos, "és experta i ha participat en altres convocatòries importants", encara que va admetre que "des de primera hora es van detectar deficiències que no són tolerables". Per a la consellera, aquestes incidències són un incompliment "flagrant" del contracte per part de l'empresa subcontractada, i per això, el Govern no pagarà pel servei. "No assumirem el cost de la contractació i no serà aquesta empresa la que faci els exàmens en la següent convocatòria", va afirmar.