L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, busca revalidar el càrrec en les eleccions municipals del 28 de maig, en la que seria la seva tercera legislatura a l'Ajuntament de Barcelona. Colau, que ha tornat a l'activitat després de donar positiu en covid, ha presentat la seva campanya aquest diumenge en un acte al Parc Antoni Santiburcio, acompanyada pels tinents Jordi Martí i Janet Sanz, número dos i número tres, respectivament, de la seva candidatura per Barcelona. Sota el lema 'Barcelona obre camí', la candidata de Barcelona en Comú buscarà tornar a governar a la capital catalana. "És un lema molt clar i explícit, que apel·la al futur, però que també reivindica la memòria i el caràcter de la ciutat", ha assenyalat l'alcaldessa.
"Barcelona ha de prendre una decisió molt important a les urnes: si torna a les polítiques del passat o segueix obrint camí", ha volgut deixar clar Colau. "No necessitem tornar enrere ni discursos nostàlgics sense idees noves i que no donen resposta als reptes de present", ha afirmat la candidata de Barcelona en Comú, que ha fet una crida explícita a la participació: "Ens hem de mobilitzar massivament". "Després de vuit anys governant, nosaltres no tenim el suport d'entitats financeres i grans interessos", ha destacat l'alcaldessa, en agraïment al grup d'activistes de la formació, que mobilitzaran fins a 200 parades per tota la ciutat.
Barcelona, ciutat pionera
Ada Colau ha erigit Barcelona com una ciutat pionera que "no ha tingut tots els recursos que necessita, però ha obert camí". La cap de llista de Barcelona en Comú ha reivindicat vagues com la Canadenca i altres lluites de la ciutat: "Si estem avui aquí és perquè milers de dones i homes valents ens han precedit i han lluitat per la democràcia". En aquest sentit, ha advertit que "per obrir camí i ampliar drets i llibertats, s'han de tocar privilegis". A més, Colau ha defensat que "cal que Barcelona segueixi liderant el futur i continuï sent un referent de ciutat feminista, en un context de grans amenaces com l'emergència climàtica, un sistema econòmic depredador i una extrema dreta que creix".
Durant la seva intervenció, Colau ha posat sobre la taula batalles jurídiques com la gestió pública de l'aigua. "Per això, l'empresa que avui té privatitzada l'aigua amb un contracte franquista ens ha fet tota una guerra judicial", ha explicitat la candidata de Barcelona en Comú, que igualment ha parlat de la 'lluita' contra els fons voltor o contra els interessos econòmics especulatius que volen massificar el turisme. "Ens hem posat al davant, hem obert camí, hem tocat privilegis i estem orgullosos d'haver defensat l'interès general. I, per moltes querelles que ens posin –ja anem per 12 d'arxivades- no ens faran por", ha etzibat Colau.
Canvis a l'urbanisme de Barcelona
Janet Sanz —número 3 a la llista de Colau— ha apostat per seguir amb els canvis en l'urbanisme de Barcelona i ha avançat uns nous pressupostos participatius per valor de 75 MEUR. "Barcelona no necessita autopistes, sinó carrers per a la gent", ha afirmat. Per la seva banda, Jordi Martí ha tret pit d'haver aconseguit "dentista municipal, inversió social, habitatge públic, transformació urbana, pla de barris, drets culturals, feminisme, educació pública, transport públic i carrils bici. Fa vuit anys que Barcelona obre camí i ho continuàrem fent".