L'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, s'ha mostrat taxatiu i ha emmarcat en la "normalitat" els nomenaments de càrrecs del Govern de la Generalitat entre els quals es troba la seva germana, Yolanda Collboni, i ha defensat que els criteris responen únicament a la seva trajectòria professional. "S'està configurant un Govern de la Generalitat amb molta capacitat i experiència i crec que els nomenaments que s'estan fent responen a un criteri de professionalitat i trajectòria", ha sostingut Collboni, durant una roda de premsa aquest dimecres sobre habitatge protegit, al barri de la Marina del Prat Vermell.

 

En aquest sentit, l'alcalde ha afirmat que aquests nomenaments els fa el Govern i no l'Ajuntament i que es troben "dins la normalitat d'un procés de cobrir posicions i de buscar gent que té experiència contrastada". Al respecte, Collboni ha posat en relleu que el PSC és un partit "molt implantat en el territori amb molta capacitat d'aportar", no només en l'àmbit polític, també en el directiu. Yolanda Collboni, germana de l’alcalde de Barcelona, va ser nomenada com a "assessora en projectes transversals” del Departament de Presidència que lidera el conseller Albert Dalmau. Entre les seves obligacions hi haurà la d'assessorar el conseller de la Presidència en "aspectes de seguiment estratègic amb relació a projectes transversals dels diferents centres directius en l’àmbit de les competències del departament”. Donarà també suport en matèria de coordinació d’estratègies i d’operatives relacionades amb el departament. Collboni, té experiència laboral treballant en una productora de televisió i des del 2023 era cap de gabinet de l’alcalde socialista de Viladecans, Carles Ruiz. 

Els nomenaments dels càrrecs de confiança del nou sottogoverno han portat cua, i Junts, com a principal grup de l'oposició, ha registrat la sol·licitud de compareixença del president de la Generalitat, Salvador Illa, al Parlament de Catalunya perquè doni explicacions sobre la composició del nou executiu. El partit que lidera Carles Puigdemont assenyala diversos nomenaments de familiars directes, com és el cas de Yolanda Collboni, però també el d'Alfons Jiménez, parella de la consellera de Territori, Transició Ecològica i Habitatge i portaveu, Sílvia Paneque, com el seu cap de gabinet. Junts els considera "dos casos evidents de nepotisme" i lamenten que aquestes pràctiques provoquen més desafecció de la ciutadania cap a la política i que repercuteix negativament en les institucions del país. Per això han demanat la compareixença urgent a la cambra catalana de Paneque per donar compte a les "raons d'aquesta decisió" i demanen que el president Illa desautoritzi aquests nomenaments. 

 
Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!