L’Assemblea Nacional Catalana ja ha fet pública la pàgina web de la Diada 2024. En aquesta pàgina es pot trobar tota la informació d’una Diada que enguany serà descentralitzada en cinc grans ciutats, amb mobilitzacions previstes a Barcelona, Tarragona, Girona, Lleida i Tortosa. El motiu que la mobilització d’aquest any sigui descentralitzada és que cada punt denunciarà alguna de "les conseqüències nefastes de la dependència a l’Estat espanyol". Cada localitat tindrà una temàtica que denunciarà algun dels greuges que sofreixen els catalans per pertànyer a Espanya, i que l'ANC vincula a l’espoli continuat que pateix Catalunya.

🗣️ Recorregut i horari de la manifestació de la Diada 2024 de l'11 de setembre
 

🎭 Portes obertes per la Diada 2024 a Barcelona i Catalunya: horaris i espais oberts
 

En aquesta edició la gran mobilització de la Diada l'organitzen conjuntament l’Assemblea, Òmnium Cultural, l’AMI, el Consell de la República, la Intersindical i el CIEMEN, i té com a lema "Tornem als carrers la independència".En la distribució de les temàtiques en cada punt, a Barcelona, la manifestació que anirà de l’estació de França a l’Arc de Triomf, reclamarà el dret a l'habitatge digne. Des de l'ANC apunten que "per acabar amb els preus abusius, condicions precàries o la gentrificació, cal trencar amb l’estat que ens impedeix aplicar les lleis d’habitatge". A Girona, la sanitat serà l'eix central de la concentració, on es reclamarà la fi de les Llistes d’espera eternes o el personal insuficient, principalment per culpa de l’espoli fiscal espanyol. Serà una concentració a la Gran Via de Jaume I, on també arribarà una columna a peu des de Salt. A Tarragona, les reclamacions aniran envers tenir un sistema ferroviari decent, posant èmfasi en la desinversió flagrant de l’Estat, que porta a tenir un sistema deficient de Rodalies, o que mai arribi el Corredor Mediterrani. La concentració anirà del passeig de les Palmeres fins al monument dels Herois del 1811. 

A Lleida, per la seva part, es reivindicarà la pagesia com a estructura d'estat, i es remarcarà la seva feina incansable, la defensa de la terra que fan constantment i la mobilització als carrers d’aquests últims mesos, i com la República Catalana ha de fer imprescindibles els seus drets. La manifestació anirà des de davant de la Delegació de la Generalitat fins a la cruïlla entre l’avinguda de l’Alcalde Rovira Roure i el Passeig de Ronda. I finalment a Tortosa es protestarà pel desequilibri territorial de l’aigua. L’espoli de l’Estat encara s’agreuja més en zones com les Terres de l’Ebre, assegura l'Assemblea, i la Independència també ha d’implicar un tracte just en l'aigua per a tot el país. La manifestació anirà de la plaça del Bimil·lenari al Parc Teodor González. A la web de l'Assemblea s’expliquen les temàtiques de cada manifestació i la seva justificació, es pot consultar un mapa amb el recorregut de cadascuna, adquirir la samarreta d'aquesta edició de la Diada, i compta també amb un apartat d’Internacional, on s’explica en anglès l’argumentari i els objectius de la manifestació.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!