Ningú dubta que en una guerra entre Pablo Casado i Isabel Ayuso qualsevol comentari de l'expresident del PP, José María Aznar, pot servir per decantar la balança. Per això l'aparició d'unes paraules del dirigent conservador en ple fragor de la batalla entre els dos bàndols populars han disparat aquesta tarda les alarmes al partit. Es tracta d'un comentari que hauria fet Aznar en una conversa privada durant un acte de la FAES, quan davant de la comparació entre la tensió que es viu a Ucraïna i la situació dels populars hauria assegurat que és pitjor la del seu partit "perquè al PP hi ha armament nuclear".

La informació, sense cap suport audiovisual que l'avalés, ha anat circulant lentament però de manera constant al llarg d'aquesta tarda en què tots els mitjans de Madrid buscaven la darrera hora de la crisi popular. Ha corregut fins al punt que finalment la fundació FAES, que presideix el mateix Aznar, ha sortit a aturar les suposades declaracions abans que la polèmica anés a més. Això no obstant, la puntualització de FAES s'ha convertit en una confirmació de les declaracions atès que s'han limitat a assegurar que es tractava d'una conversa privada i en off, raó per la qual es demanava que no fossin utilitzades.

L'origen de la informació ha estat El Debate, un diari digital que dirigeix el periodista Bieto Rubido i que "defensa els valors de l'humanisme cristià" i "recolza la unitat d'Espanya i el seu ordre constitucional". Les declaraciones apareixien en una informació breu titulada Aznar: És pitjor que allò d'Ucraïna "perquè al PP hi ha armament nuclear". En el text s'assegura: Durant un seminari organitzat per FAES un assistent, l'almirall Tafalla, va comentar en un corrillo que "això d'Ucraïna està una mica menys malament que això del PP", a la qual cosa l'expresident del govern va postil·lar "perquè al PP hi ha armament nuclear".

A partir d'aquí el comentari ha començat a circular, l'han repicat algunes ràdios i televisions, i l'ABC l'ha penjat a la seva web en una informació on seguia minut a minut la crisi del PP. ABC ho ha publicat sense citar ningú, ni explicar on ho havia dit i atribuint tota la frases a Aznar: "La situació d'Ucraïna és ara mateix millor que la del PP perquè allà no hi ha armament nuclear". A partir d'aquí, l'ha recollit la SER, citant l'ABC, i més mitjans.

Finalment, FAES ha sortit a aturar el comentari d'Aznar, tot i que la seva intervenció no hagi fet més que admetre que l'expresident espanyol havia atribuït a la crisi del PP un caràcter extremadament peligroso.